Ангела Меркель пояснила, як будуть знімати карантинні обмеження в Німеччині: покроковий план

При цьому локдаун в Німеччині продовжили до 28 березня.

Ангела Меркель пояснила, як будуть знімати карантинні обмеження в Німеччині 

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і глави федеральних земель представили покроковий план скасування карантину в країні, про що було оголошено на наради з регіональними керівниками, передає dw.

"Це повинні бути кроки в напрямку відкритості, але в той же час вони не повинні стати кроками, що можуть відкинути нас назад", - розповіла Меркель.

За її словами, в Європі вже є багато прикладів "драматичної третьої хвилі", тому критерієм для зняття обмежень стане кількість виявлених нових інфікованих в тиждень з розрахунку 50 осіб на 100 000 громадян.

"Нинішня весна буде іншою, ніж весна 2020 року", - анонсувала Меркель.

У Німеччині застосують 5-ступінчастий план із зняття обмежень. Кожні 14 днів країна буде переходити на наступний щабель, якщо регіональні показники інфікування будуть стабільними або знижуватися.

Якщо ж показники перевищать 100 нових випадків захворювання на 100 000 чоловік, то процес зняття обмежень буде припинений.

З 8 березня для всіх німців стане доступним безкоштовне тестування на коронавірус, скасовуються обмеження на щеплення для людей старше 65 років вакциною AsrtaZeneca.

Перший крок в рамках реалізації плану вже виконано: з 1 березня відкрилися школи, дитячі сади і перукарні.

Другий крок передбачає відкриття з 8 березня книжкових і квіткових магазинів за умови обслуговування одного клієнта на 10 квадратних метрах.

На третьому етапі, який повинен настати не раніше 8 березня за умови, що нові випадки захворювання складають менше 50 на 100 тис. Осіб, можуть знову відкритися музеї, зоопарки і сади, а також роздрібні підприємства площею не менше 10 квадратних метрів на одного клієнта.

До 10 чоловік можуть займатися безконтактними видами спорту на відкритому повітрі.

Четвертий етап може наступити не раніше 22 березня. Якщо число нових інфікованих не перевищуватиме 50 на 100 тис., Буде дозволено відкрити ресторани, театри, концертні майданчики, кінотеатри. Люди зможуть займатися безконтактними видами спорту в приміщенні і контактними видами спорту на відкритому повітрі.

Якщо рівень нових виявлених випадків захворювання становитиме від 50 до 100 на 100 тис., То обід на відкритому повітрі буде дозволений тільки за попереднім замовленням.

Перехід до п'ятого етапу зняття обмежень намічений не раніше 5 квітня. Якщо рівень захворюваності залишається нижче 50, то до 50 осіб можуть збиратися на заходи на відкритому повітрі, обмеження на спортивні заходи будуть повністю скасовані.

Напередодні країни Євросоюзу домовилися розробити єдині електронні "паспорти вакцинації". Однак введення "паспортів вакцинації" не означає введення обмежень для мандрівників, які не матимуть сертифікату про щеплення.

За матеріалами: ZN,UA
Добавлено: 4-03-2021, 11:55
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх