Заява Кравчука: Це війна, і ВСУ будуть дзеркально відповідати на обстріли

Кравчук уточнив, що вся відповідальність переходить на сторону окупантів, так як вони відмовилися виконувати Мінські домовленості

Збройним силам України доведеться відповідати на обстріли окупантів в Донбасі, які раніше де-факто заявили про припинення так званого перемир'я.

Про це заявив глава української делегації в Тристоронньої контактній групі Леонід Кравчук в коментарі «Суспільному».

Він підкреслив, що військовослужбовці ЗСУ будуть відповідати на порушення окупантів дзеркально.

«Ми не можемо спостерігати як вони стріляють, вбивають нас і називають це провокацією. Це не провокація - це війна », - заявив вона.

Кравчук уточнив, що вся відповідальність переходить на сторону окупантів, оскільки вони відмовилися виконувати Мінські домовленості.

Нагадаємо, напередодні пропагандистські ЗМІ ОРДО поширили заяву так званої «народної міліції» «ДНР» щодо отримання дозволу на ведення «превентивних вогню на придушення і знищення вогневих точок ЗСУ».

Українська делегація в Тристоронній контактній групі заявила, що вбачає в подібній заяві загрозу одностороннього виходу РФ з режиму припинення вогню і зриву Мінських домовленостей.

З 00:01 27 липня 2020 року в районі проведення операції Об'єднаних сил почало діяти повне і всеосяжне припинення вогню, узгоджене учасниками Тристоронньої контактної групи 22 липня.

У Кремлі відмовилися гарантувати дотримання режиму тиші бойовиками, вкотре заявивши, що Росія нібито не є стороною конфлікту.

За час перемир'я в зоні ООС загинули 20 українських військових, понад 60 бійців було поранено.

11 лютого президент Володимир Зеленський і глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук синхронно заявили, що з початку 2021 року російські окупанти посилили обстріли, і перемир'я в Донбасі фактично не діє. Дії РФ у Києві розцінюють як тиск на ТКГ і зрив Мінських домовленостей.

За матеріалами:  ZN,UA, Суспільне
Добавлено: 4-03-2021, 12:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх