У Швеції сталася загадкова серія жорстоких нападів: мотиви не ясні, підозрюють теракт (ВІДЕО)

У місті Ветланда на півдні Швеції в середу, 3 березня, невідомий молодий чоловік напав з ножем на перехожих і поранив сімох людей, його самого під час затримання поранила поліція.

Про це повідомляє сайт шведкою національної газети "Expressen".

За даними газети, в середу близько 15:00 за місцевим часом в поліцію надійшло кілька дзвінків про те, що кілька людей зазнали нападу із застосуванням холодної зброї в ветланд. Атаки відбувалися в п'яти місцях, в тому числі в районі Бангардсгатан в центрі міста поряд із залізничним вокзалом.

Кривавий уїк-енд в Нью-Йорку: на людей нападають з ножем, є загиблі і поранені

"Це в центрі Ветланда." У кількох сотнях метрів між місцями ", - сказав начальник місцевого відділення поліції Джонас Лінделл на прес-конференції пізно ввечері в середу.

Підозрюваного у злочині виявили та затримали протягом 18 хвилин після першого дзвінка,. Під час затримання поліція відкрила вогонь по підозрюваному, чоловікові у віці 20 років, який в результаті цього отримав поранення. Він був затриманий і доставлений в лікарню.

 


 


Поліція почала попереднє розслідування нападу. Спочатку в відомстві заявили, що не розглядають подію як терористичний акт, проте вже ввечері повідомили, що будуть також розслідувати будь-які терористичні мотиви.

Порізали ножем: в Києві відбувся напад на жінку (фото)

"На жаль, ми не можемо вдаватися в подробиці розслідування, які змушують нас розслідувати терористичні мотиви", - сказала на прес-конференції глава поліцейської дільниці Йончепінг Малена Гранн.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба назвав напад шокуючим і побажав якнайшвидшого одужання всім постраждалим від рук зловмисника.

"Шокуючі новини про жахливий напад в Ветланда на півдні Швеції. Мої думки з пораненими та їхніми родинами. Бажаю їм якнайшвидшого одужання. Насильству немає виправдання!", - написав Кулеба в своєму акаунті в Twitter поздве увечері 3 березня.

За матеріалами: Телеграф
Добавлено: 4-03-2021, 13:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх