План для Донбасу від Франції та Німеччини: подробиці від Арестовича

Радник Єрмака також пояснив, чому план не презентують широкій публіці в Україні

План для Донбасу від Франції та Німеччини: Арестович розповів подробиці 

Розроблений Україною спільно з Францією і Німеччиною план щодо врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях на рівні Нормандського формату, який, за словами голови Офісу президента Андрія Єрмака, знаходиться на розгляді Росії - не унікальний за змістом.

Про це радник глави української делегації в Тристоронньої контактній групі Олексій Арестович розповів інтерв'ю телеканалу "Дом"

"Цей план - це не що інше, як спроба прив'язати до календаря конкретні дії для виконання угод, досягнутих в Нормандські і Мінськом форматах. Тільки ця пропозиція вже французької та німецької сторін, з невеликими правками з нашого боку», - зазначив він.

За словами Арестовича, Франція і Німеччина представили так звані кластери перемир'я.

«Вони не сильно відрізняються і є розвитком всіх тих домовленостей, які були раніше досягнуті в межах Нормандського і Мінського форматів. Там нічого принципово нового немає, і тим більше немає перетину "червоних ліній". Практично можна сказати, що це більш уточнений документ, який прив'язує дії календарно чітко", - розповів Арестович.

Також він зазначив, що ці плани не уявляють широкій публіці в Україні, тому що сторони переговорів домовилися ", щоб уникнути розмов-пересудів, інформаційного впливу, неправомірних чуток - не повідомляти те, про що перемовляються, до моменту, коли буде укладено угоду".

Про те, що Україна спільно з Німеччиною і Францією розробила план відновлення миру в Донбасі 9 березня вже заявляв глава Офісу президента Андрій Єрмак. Він зауважив, що РФ документ досі не схвалила. У Кремлі на це відповіли, що нібито нічого не чули про план.

При цьому член української делегації в ТКГ Сергій Гармаш 10 березня заявив, що розроблений план поки не представили делегації України в Тристоронній контактній групі.

За словами спікера української делегації в ТКГ Олексія Арестовича, до кінця березня радники лідерів нормандської четвірки обговорять і презентують новий план врегулювання ситуації в Донбасі.

За матеріалами: ZN,UA
Добавлено: 16-03-2021, 08:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх