З яких причин бойовики запросили режим "тиші" на Луганщині (ВІДЕО)

Як на це реагують у ЗСУ.

Біля самого КПВВ від ранку чергують спостерігачі ОБСЄ.

Окупанти раптово запросили режим "тиші" на Луганщині. Зокрема, в Золотому та Щасті. Додаткових гарантій безпеки вимагали від української сторони, щоб з 18 березня розблокувати зі свого боку роботу контрольно-пропускних пунктів. Хоча на цих ділянках режим "тиші" тримається з липня.

Як відреагували на прохання українські армійці і чи змогли нарешті люди перетнути умовний кордон на пунктах пропуску, які коштували бюджету понад 15 мільйонів гривень, дізнавалася журналістка "5 каналу".


З 23-ї години 17 березня окупанти раптово запросили додаткові гарантії безпеки на двох ділянках фронту. У Щасті та в Золотому. Мотивуючи готовністю нарешті відкрити контрольно-пропускні пункти. Прохання припинити вогонь армійців здивувало. Кажуть, тишу біля Щастя, крім фронтових собак, тут давно ніхто не порушує.

"Всеосяжне перемир'я було ще з липня місяця минулого року. Зараз знову та сторона запросила якесь перемир’я, хоча я не розумію доцільності цього перемир’я. Тут повний режим тиші дотримуються з обох сторін", – заявляє військовослужбовець ЗСУ Дмитро.

Біля самого КПВВ від ранку чергують спостерігачі ОБСЄ. Першу спробу відкриття пропускного пункту в листопаді окупати зірвали. Тоді з українського боку з десяток осіб спробували перетнути тут умовний кордон, та дарма. Так звана "народна міліція" їх не пропустила. Чоловік переконаний, що сьогодні буде те саме. Готуються до відкриття КПВВ і медики. У медичному пункті напередодні отримали швидкі ПЛР-тести. Мешканцям окупованих територій робитимуть їх безкоштовно.

"Якщо люди будуть іти, то будемо робити! Ми сьогодні можемо вже їх робити! Ми кожного підозрюємо, що він хворий, будемо тести робити і будемо бачити результат", – каже медична сестра Тамара Коробка.

Автобус від самого ранку чекає на людей, які приїдуть з окупованого боку, щоб підвезти їх до зони прикордонного контролю. Проте окупаційна влада дозволу на перетин лінії розмежування в Щасті не надає. Вже пообіді порожній автобус повертається із "сірої" зони. Армійці кажуть, це чергова провокація з боку бойовиків. На тих ділянках фронту, де мовчить ворожа зброя, війну ведуть російські пропагандисти.

"Вони сьогодні, найімовірніше, знімуть відео якесь. Заснімуть там толпу на КПВВ, яке, скоріше за все, не побудоване, неготове для функціонування, і скажуть, що ми не пропустили. Війна ця розпочалася з брехні і ця війна далі продовжується", – зазначає військовослужбовець ЗСУ Дмитро.

У Золотому також, попри підтвердження українською стороною режиму тиші, роботу контрольно-пропускного пункту окупанти не розблокували. Працює, як і раніше, лише "Станиця Луганська". Будівництво пунктів у Щасті та Золотому коштувало бюджету України понад 15 мільйонів гривень. Окупаційні війська блокують роботу пунктів пропуску від 2016 року.

За матеріалами: 5.ua
Добавлено: 19-03-2021, 07:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх