В Україні вперше за добу вакцинували майже 11 тисяч осіб: звіт по регіонам

У четвер зробили на 1127 щеплень більше, ніж за попередню добу. В разі відмови людей з груп ризику, залишки доз з відкритого флакона терміново пропонують громадським діячам, до яких тепер належать і ветерани АТО / ООС.

Найбільшу кількість щеплень за минулу добу зробили в Києві

Упродовж четверга, 18 березня, в Україні проти COVID-19 було щеплено 10 959 осіб. Всі вони отримали першу дозу вакцини. Про це повідомили в Центрі громадського здоров'я України в п'ятницю, 19 березня. 

Зазначається, що з початку вакцинальної кампанії вакцину проти ковіду отримали 92 714 осіб, з них отримали першу дозу – 92 713 людей, ще одна особа завершила вакцинацію. 

Таким чином 18 березня було зроблено на 1127 щеплень більше, ніж за попередню добу.  Вакцинацію здійснювали 210 мобільних бригад з імунізації.

"Найбільшу кількість щеплень за 18 березня 2021 року було проведено у м. Києві – 890 щеплень, а за весь період вакцинальної кампанії – у Донецькій області – 7484 щеплень", - повідомили в ЦГЗ. 

Наразі розподіл проведених щеплень по областях виглядає так:



Читайте також: Регулятор ЄС заперечує виникнення тромбів після вакцинації

Нагадаємо, вакцинація в Україні почалася 24 лютого 2021 року. В Україну привезли 500 тисяч доз вакцини Covishield (торгова назва вакцини AstraZeneca, котра виробляється в Індії). Упродовж першого тижня Україна не вийшла на заплановані темпи вакцинації. 

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов і президент України Володимир Зеленський закликали пришвидшити темпи вакцинації. За даними ZN.UA, термін придатності вакцини спливає 23 червня, і Україна може не встигнути використати всі дози, з огляду на нинішні темпи вакцинації.

Заступник міністра охорони здоров’я й головний санлікар запевнив, що упродовж 2021 року всі охочі зможуть отримати щеплення проти коронавірусу двома дозами вакцини. 

Крім того, найближчим часом очікуються перші поставки вакцини Pfizer/BioNTech.  Як зазначають у МОЗ, надходження вакцини очікується у квітні. 

Міністерство охорони здоров'я додало ветеранів АТО / ООС до категорій громадських діячів, які можуть щепитися надлишковими дозами вакцини Covishield.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на пресслужбу Мінветеранів.

Згідно з наказом № 443 Міністерства охорони здоров'я, учасники бойових дій можуть отримати щеплення вакциною, яку не використали, після вакцинації групи першої черги.

За матеріалами:  ZN.UA.
Добавлено: 19-03-2021, 11:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх