Степанов анонсував надходження додаткових партій вакцин до України: коли і які препарати (ВІДЕО)

У квітні очікується прибуття вакцини від COVAX.

До України найближчим часом надійдуть додаткові партії вакцин від коронавірусу. Йдеться про Covishield і CoronaVac у березні, та AstraZeneca і Pfizer у квітні.

Про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив під час години запитань до уряду у ВР 19 березня.

Зі слів Степанова, Україна отримає 1,5 млн доз вакцини з Індії, щойно уряд цієї країни дасть дозвіл. Також МОЗ очікує на постачання вакцини CoronaVac китайського виробника Sinovac.

"18 березня під час зустрічі з керівництвом ЮНІСЕФ в Україні мене запевнили, що до кінця березня - початку квітня в межах глобальної програми COVAX ми отримаємо партію з 570 тис. доз від AstraZeneca, а до кінця травня - ще 1,1-1,2 млн доз вакцини компанії Pfizer. Ми також очікуємо постачання 10 млн доз вакцини Novavax та індійської розробки від Bharat Biotech", - додав Степанов.

Нагадаємо, в Україні збільшили інтервал між першим і другим щепленнями вакциною Covishield (індійське назва Oxford-AstraZeneca) від коронавірусу. Так, терміни між введенням препарату відтепер сягають трьох місяців, а не 28 днів, як це було раніше.

Як повідомлялося, Україна 23 лютого отримала перші 500 тисяч доз вакцини від коронавірусу. Кампанію імунізації почали препаратом не британського виробництва, а вакциною Covishield Oxford-AstraZeneca виробництва Індійського інституту сироватки (SII) в Пуне заЯка ефективність препарату, протипоказання і склад, читайте у 


За матеріалами: ТСН
Добавлено: 19-03-2021, 15:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх