УПЦ МП провела в ряді міст кількатисячні заходи попри пандемію (ФОТО+ВІДЕО)

УПЦ московського патріархату провела в ряді міст України хресну ходу, подекуди в заходах брали участь тисячі людей.

Деталі: У Харкові в центрі міста пройшла хресна хода з молитвами за порятунок від пандемії, організована Харківською єпархією УПЦ МП, повідомляє Суспільне.

У ході взяли участь 3000 людей, порушень правил карантину поліцейські не побачили — повідомила речниця Нацполіції області Ольга Грабар, пише Українська правда

Віряни пройшли від Благовіщенського собору до Свято-Покровського чоловічого монастиря з молитвою за здоров'я та мир в Україні, розповів настоятель харківського Свято-Петро-Павлівського храму Валентин Ковальчук. Хода була присвячена святу Торжества Православ'я.

З 11:00 на час проведення заходу поліцейські перекрили для машин Соборний узвіз й вулицю Університетську. О 12:15 рух авто, тролейбусів та маршруток у центрі Харкова відновили.


ХОДА У ХАРКОВІ, ФОТО УПЦ МП

Разом з тим, у Черкасах кілька тисяч вірян УПЦ (МП) пройшли хресною ходою територією Соборного парку Черкас, пише місцеве видання "Прочерк". Захід приурочено до неділі Православ'я – першої неділі Великого посту.


ХОДА У ЧЕРКАСАХ, "ПРОЧЕРК"

Як повідомляє сайт УПЦ МП, хресна хода пройшла також у Запоріжжі та Херсоні, кількох менших містах, а також у Києві навколо Академічного храму на честь Різдва Божої Матері.

Як видно з фото й відео, багато вірян не дотримуються дистанції та не носять масок. 

Добавлено: 22-03-2021, 07:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх