У Зеленського назвали розмір допомоги підприємцям в "червоній" зоні

В регіонах, де вводяться суворі карантинні обмеження "червоної" зони, місцева влада повинна розробити пакет підтримки підприємців та надати його на розгляд центральної влади, заявив радник глави Офісу президента Тимофій Милованов.

Як він підкреслив, в цьому випадку центральна влада додасть до тих засобів, які готова надати місцева влада, ще 100%.

"Таким чином намагаємося все разом допомогти, місцева і центральна влада навпіл, 100% + 100%. Це і відповідь, де взяти гроші: разом, я думаю, буде легше знайти кошти, ніж політично вибирати одну сторону, яка повинна підтримати всіх", - пояснив радник голови ОП.

За його словами, розмір допомоги підприємцям буде в межах середньої зарплати і нагадав, що раніше виплати в розмірі 8 тисяч гривень здійснювалися ще до локдауна.

"Там не 8 тисяч, а середня зарплата. Повинно бути в рамках середньої зарплати в регіоні, тому що допомога повинна бути адаптована до середньої зарплати, рівню цін в конкретних містах. Хтось може навіть отримати більше, ніж в Києві, таке теж можливо . Є регіони, де просто складна фінансова ситуація, вони тоді звертаються до центральної влади, і вона буде вирішувати і робити виключення. Але має бути звернення, що вибачте, у нас не виходить, немає грошей. тоді центральна влада зможе допомогти ", - додав Милованов.

Нагадаємо, що вже завтра 20 березня Київ піде на локдаун. У місті вводять жорсткі обмеження, які буду діяти до 9 квітня.

За матеріалами: Подробиці
Добавлено: 23-03-2021, 14:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх