В уряді Німеччини заговорили про мораторій на будівництво «Північний потік-2»

У Берліні закликали до мораторію на завершення Північного потоку - 2. Газопровід з Росії в ФРН по дну Балтійського моря в даний момент побудований на 95% і може бути завершений до вересня.

Російський газопровід істотно ускладнює відносини Німеччини з США

Координатор трансатлантичного співробітництва у федеральному уряді Німеччини Петер Беєр заявив про необхідність зупинки будівництва російського газопроводу «Північний потік-2», повідомляє «Європейська правда».

На думку Беєра, який також є депутатом Бундестагу від партії Ангели Меркель "Християнський демократичний союз», «Північний потік-2» став перешкодою до нормальної співпраці Німеччини зі Сполученими Штатами Америки.

«Цей проект є серйозним каменем спотикання для відновлення трансатлантичних відносин... Американці чекають, що ми не лише змінимо нашу риторику, а й дозволимо діям говорити за себе. Тому я виступаю за мораторій на будівництво», - заявив Бейер в інтерв'ю Wirtschafts Woche, опублікованому 31 березня.

На думку редакції видання Politico, заява Беєра може бути сигналом зміни політики Німеччини, влада якої, включаючи канцлерку Меркель, виступають за завершення будівництва.

У Міністерстві закордонних справ Німеччини, де працює Беєр, ще не відповіли, чи відображає заяву координатора офіційну позицію МЗС, або ж є приватною думкою політика.

Президент США Джо Байден виступає проти завершення проекту, одночасно намагаючись налагодити відносини з Німеччиною.

Детальніше про те, чому досі не зупинили «погану угоду для Європи» читайте в статті Михайла Гончара «Підводні течії проєкту «Північний потік-2».

За матеріалами: ZN,UA
Добавлено: 1-04-2021, 08:01
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх