Росія готує провокації проти України, щоб був привід для вторгнення - розвідка

Не виключається спроба просування російських окупаційних військ углиб території України, заявляють у ГУР. Зеленський заявив, що російські війська на кордоні з Україною - це традиційний тиск під час переговорів.

Стягування сил РФ до кордону з Україною: США підвищили рівень боєготовності своєї армії в Європі до максимальногоРосія готує провокацію для вторгнення регулярних підрозділів ЗС РФ на тимчасово окуповані території Донбасу. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України. 

За даними ГУР, Росія планує спровокувати Україну на військову відповідь російським окупантам на лінії зіткнення на Донбасі. Потім РФ хоче ввести регулярні підрозділи ЗС РФ і розширити військову присутність на тимчасово окупованих територіях, пише ГУР..

За даними розвідки, мотивувати вторгнення Росія планують метою "захисту" нібито російських громадян на Донбасі, які насправді є українцями і примусово отримали паспорти РФ.

Розвідка також не виключає спроб просування російських окупантів углиб України.

ГУР також повідомив, що російским дипломатам і пропагандистам доручили бути готовими роз'яснювати світовій спільноті про нібито агресивні дії України і відповідні "миротворчі" дії РФ.

Раніше "Слуга" заявила, що Олімпіада в Сочі була прикриттям підготовки до окупації Криму.

А Зеленський зазначив, що процес переговорів про мир завжди нелегкий, і що кожна звістка про загибель захисників України дається з болем.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав нинішню ескалацію з боку РФ системною та наймасштабнішою за останні роки

Як повідомлялось, раніше головнокомандувач ЗСУ Хомчак повідомив, що Росія під виглядом навчань стягує свої війська до кордонів з Україною. 

За матеріалами:  5.UA
Добавлено: 2-04-2021, 08:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх