Україна не братиме участі в переговорах по Донбасу в Мінську - Резніков

Оскільки сьогодні Білорусь поки знаходиться під впливом Російської Федерації, то в України немає довіри до цієї території. Київ знайде інше місто для зустрічей ТКГ. Віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков зазначив, що проведення очних засідань ТКГ Донбасом в Мінську неможливо.

Столиця Білорусі не підходить Україні в якості майданчика для проведення переговорів по Донбасу в рамках Тристоронньої контактної групи. Про це заявив віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в ефірі програми Свобода слова на ICTV увечері в понеділок, 5 квітня.

"Ми категорично повідомили, що не братимемо участі в засіданнях ТКГ, якщо раптом завершиться карантин і буде запропоновано продовжити консультації, як і раніше, в Мінську. Ми пояснили, що українська делегація не направлятиме своїх членів до Мінська для зустрічей в реальному житті", - підкреслив міністр.

У зв'язку з цим, додав він, Україні доведеться шукати для зустрічей іншу країну і інше місто.

Як пояснив Резніков, останнім часом Білорусь знаходиться під впливом Російської Федерації, і в Києві "немає довіри до цієї країни".

За матеріалами: УП, ZN,UA

Нагадаємо, раніше Резніков виступив за участь США, як учасника Будапештського меморандуму, в переговорах в "нормандському форматі".
Добавлено: 6-04-2021, 09:51
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх