!0 посадовцям висунули звинувачення у справі про збиття МАУ під Тегераном (ВІДЕО)

Імен фігурантів справи не називають.

В Ірані десятьом посадовцям висунули звинувачення у справі про збиття українського літака МАУ над Тегераном у січні 2020 року. Імена підозрюваних не розкривають.

Про це заявив колишній військовий прокурор провінції Тегеран Голамаббас Торки, повідомляє ISNA.

"10 посадовим особам, які були причетні до катастрофи українського літака, були пред'явлені звинувачення. Необхідні висновки будуть зроблені в суді", - сказав він.

Як пише АР, повідомлення про звинувачення з'явилося після того, як минулого місяця міжнародна спільнота розкритикувала Іран за звіт про причини збиття літака.

"Також було винесено обвинувальний висновок у справі про український літак, і було проведено серйозне і точне розслідування, і були винесені обвинувальні висновки щодо 10 винних", - прокоментував Голамаббас Торки. 

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Іран поки намагається "піти від відповідальності і знайти цапа-відбувайла". У зв'язку із цим Україна налаштована зайняти більш жорстку позицію і разом з іншими країнами розглядає заходи, щоб "створити проблеми для Ірану і спонукати його зайняти чесну позицію". 

Водночас США пообіцяли допомогти притягнути Іран до відповідальності.

Нагадаємо:
  • Вранці 8 січня у столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс "Тегеран-Київ". На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто не вижив. Увесь екіпаж, а також два пасажири були громадянами України.
  • Спочатку причиною авіакатастрофи іранці називали технічну несправність літака. Однак вже увечері 9 січня стало відомо, що український Боїнг був помилково збитий Іраном одразу після зльоту з аеропорту Тегерана. 
  • Вранці 11 січня Іран офіційно заявив, що ракета "земля-повітря" збила літак МАУ, а трагедія сталася через "людський фактор".  
  • Іран визнав, що збив ракетою український літак під Тегераном
  • Влада Ірану переконувала, що у комплексі ППО, яким був збитий літак МАУ в Ірані, були порушені налаштування, і це нібито призвело до похибки в даних під час виявлення літака. 
  • У жовтні Іран взяв на себе всю відповідальність за збиття.
  • Процес виплати компенсацій рідним жертв може затягнутися на два роки
У МЗС заявили, що процес виплати компенсацій рідним жертв збитого літака МАУ під Тегераном 

може затягнутися на два роки.


Відео Відомі секретні подробиці авіакатастрофи над Тегераном – "Секретні матеріали" 

За матеріалами: ТСН

Добавлено: 6-04-2021, 13:13
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх