Олександр Старух: Дотримання маскового режиму у транспорті стало чомусь факультативом

Голова Запорізької облдежадміністраціх Олександр Старуз вважає, що організація транспортного сполучення під час дії карантинних обмежень є одним з найважливіших питань: обласна влада має намір посилити усі контролюючі заходи задля забезпечення карантинних норм у повному обсязі.

Про це повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА.

- Сьогодні дотримання маскового режиму у транспорті стало чомусь факультативом. Хтось чомусь вважає, що цього можна не робити. Сьогодні під час засідання комісії ТЕБНС ми надали чіткі пропозиції по транспорту: це обов’язковий масковий режим, це дезинфекція, це перевезення пасажирів у кількості, відповідній сидячим місцям. І ми, як державні органи, будемо вживати всіх заходів, щоб керівництво громад забезпечило реалізацію цих обмежувальних заходів у повному обсязі, - зазначив Олександр Старух, циту.ть його на сайті ЗОДА.

Він нагадав, що остаточне рішення щодо того, чи повністю закривати рух громадського транспорту, чи ввести певні обмеження в його роботі, мають бути прийняті на рівні кожної громади.

- На місцевому рівні має бути зроблений аналіз і прийняте рішення, відповідне ситуації. Можливо у Запоріжжі і деяких інших громадах повністю закриють транспорт. Але ми бачимо тут проблему. Тому що людям треба дістатися до роботи, в тому числі і нашим медикам, і тим працівникам, що обслуговують критичну інфраструктуру. Крім того, громадянам треба діставатися до лікарень. І для лікування, і для тестування і для щеплення. Усі ці питання мають бути опрацьовані, а управлінські рішення на рівні громад мають відповідати рівню складності ситуації, - підкреслив голова ОДА.

Крім іншого Олександр Старух наголосив на необхідності місцевій владі завчасно попереджати населення про можливі незручності, пов’язані з введенням карантинних обмежень.

- Досвід інших міст і областей показує: не можна приймати рішення у п’ятницю, що з понеділка усі будуть їздити в транспорті по перепустках. Тому що людям треба хоча б один робочий день щоб ці документи для себе замовити і оформити», - наголосив керівник облдержадміністрації.

Як повідомляв "Паноптикон", у Запоріжжі посилили карантинні обмеження. Але транспорт працює у звичайному режимі - з обов'язковим масочним режимом та обмеженням кількості пасажирів у салоні сидячими місцями. 
Добавлено: 9-04-2021, 10:19
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх