Смерть принца Філіпа: у Британії жалоба

По всій країні приспускаються британські прапори, а депутати надягають чорні пов'язки. Також існує спеціальний план, розроблений на випадок смерті герцога Единбурзького.

У Великобританії оголосили жалобу у зв'язку зі смертю принца Філіпа

У Великобританії почалася жалоба у зв'язку зі смертю герцога Единбурзького Філіпа - чоловіка королеви Єлизавети II. У країні приспущені державні прапори, повідомляє ТАСС.

Зазначається, що послідовність дій на випадок смерті принца Філіпа описана в плані під кодовою назвою Операція Форт-бридж.

Лорд-камергер, колишній глава служби контррозвідки MI-5 Ендрю Паркер і прем'єр-міністр Борис Джонсон проведуть консультації з королевою щодо її побажань стосовно похорону.

До церемонії буде діяти національна жалоба. За затвердженим планом, приспускаються британські прапори, всі депутати надягають чорні пов'язки, а чоловіки-депутати - ще й чорні краватки.

Національна жалоба триває вісім днів, жалоба королівської сім'ї - 30 днів. Передбачається, що Єлизавета II не буде виконувати під час жалоби свої офіційні обов'язки, а це означає, що жоден закон не може бути прийнятий.

Смерть принца Філіпа не відіб'ється на лінії престолонаслідування, оскільки він не був серед претендентів на престол.

Будучи чоловіком суверена, принц Філіп має право на державний похорон. Однак сам він раніше висловився за те, щоб церемонія була приватною і пройшла на кшталт військових. Місцем поховання стане кладовище британської королівської сім'ї у Віндзорі.



Оголошення про смерть принца Філіпа на паркані Букінгемського палацу




Співчуття у зв'язку зі смертю герцога Единбурзького висловив британський прем'єр-міністр Борис Джонсон.

"Ми сумуємо сьогодні з Її Величністю королевою, я висловлюю співчуття їй, всієї її сім'ї і дякую принцу Філіпу, герцогу Единбурзькому від імені країни, королівства за надзвичайне життя і роботу", - заявив він.


Також на смерть принца Філіпа відреагували герцог і герцогиня Кембриджські. В їхньому офіційному Instagram-акаунті з'явився пост з повідомленням про втрату з чорно-білим фото герцога.

Нагадаємо, принц Філіп помер 9 квітня у віці 99 років, не доживши два місяці до свого 100-річчя.

У роки правління Єлизавети II він очолював різні британські та міжнародні організації, в тому числі Всесвітній фонд дикої природи (WWF), і займав інші почесні посади.

У принца Філіпа і Єлизавети II четверо дітей - принц Уельський Чарльз, принцеса Анна, принц Ендрю і принц Едуард.

За матеріалами: Корреспондент.net 
Добавлено: 9-04-2021, 16:03
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх