В Україні дозволили ліки з канабісу

Деякі лікарські препарати, в яких використовують лікувальний екстракт марихуани, виключили зі списку наркотиків.

Уряд України виключив зі списку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів деякі препарати на основі канабісу. Постанову №324 від 7 квітня опубліковано на урядовому порталі.

Згідно з постановою, для речовини ізолят канабідіол заходи держконтролю не встановлюються, оборот психотропних речовин Дронабінол, Набілон і Набіксімолс допускається тільки у формі лікарських засобів або у формі субстанцій, призначених для виробництва, виготовлення таких лікарських засобів.

Зміни дозволять створити механізми використання в медичній практиці лікарських засобів, що містять канабіноїди, забезпечивши їх призначення і застосування відповідно до законодавства України заходами контролю їх обороту.


Нагадаємо, раніше в Слузі народу розповіли про два шляхи легалізації канабісу. Перший передбачає дозвіл на вирощування і виробництво медичних засобів, а другий - дозвіл на імпорт канабісу.

Також повідомлялося, що суд ЄС визнав канабідіол ненаркотичним засобом. CBD не становить загрози для здоров'я людини, визнав суд. Речовина міститься у квітках канабісу.

За матеріалами:  Корреспондент.net 
Добавлено: 9-04-2021, 16:40
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх