У світі відзначають День братів і сестер

10 квітня у світі відзначають День братів і сестер, який покликаний зміцнити стосунки між близькими людьми і продовжити традицію вшанування сімейних і родинних зв'язків. Як повідомляє «Ліга», в США це свято називають Національний день братів і сестер.

Історія свята

Традиція святкування Дня братів і сестер 10 квітня прийшла з США, ідейною натхненницею свята стала Клаудія Еварт. Вона рано втратила брата і сестру, тому в пам'ять про них вирішила влаштувати свято. Дата 10 квітня була вибрана не випадково - це день народження сестри Еварт.

Жінка звернулася до суспільства із закликом пам'ятати про близьких людей, якими є брати і сестри, і цінувати саму можливість відчути тепло, турботу, а також пам'ятати про те, сам факт того, що така людина є, є дивом.

Вперше свято пройшло в 1998 році і згодом почало набирати популярностів США та інших країнах світу. Згодом у нього також з'явилися традиції. Наприклад, в цей день прийнято дарувати подарунки братам і сестрам, а також влаштовувати сімейні застілля.

Свято вшановує не тільки стосунки між братом і сестрою, святкувати його можуть і кілька братів і кілька сестер.

Варто зазначити, що відповідне національний свято є і в Індії. Воно називається Ракша-бандхана і відзначається в другій половині літа. У цей день сестра пов'язує на зап'ясті брата священну пов'язку або шнурок, який, згідно з переказами, повинен захищати від злих сил. Брат, в свою чергу, підносить сестрі подарунок, обіцяючи захищати її все життя і допомагати. Це національне свято стоїть на сторожі сімейних цінностей і покликанепостійно нагадувати найближчим спорідненим душам про необхідність взаємної любові і взаємодопомоги. Поява ж сьогоднішнього свята пов'язана з іншою країною і має свою історію, але так само, як і в Індії, спрямовану на нагадування братам і сестрам про те, що вони - найближчі в цьому світі люди по відношенню один до одного.
 

За матеріалами: ZN,UA
Добавлено: 10-04-2021, 11:42
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх