Євросоюз анонсував засідання глав МЗС через ситуацію на сході України

В ЄС також закликали Росію утриматися від будь-яких кроків, які можуть привести до погіршення ситуації.

Євросоюз анонсував засідання глав МЗС через ситуацію на сході України 

Європейський Союз серйозно стурбований загостренням на сході України, через що в понеділок, 19 квітня, скликає засідання глав міністерств закордонних справ блоку, говориться на сайті Єврокомісії.

"Україна буде в порядку денному відеоконференції глав МЗС. Ми дуже уважно і з серйозним занепокоєнням стежимо за розвитком ситуації", - сказав представник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано.

В ЄС сподіваються, що ситуація, що погіршилася на сході України через рух російських військ поблизу українського кордону, не переросте в конфлікт. Євросоюз закликав також російську влада виконати Мінські домовленості.

"Ми сподіваємося, що ескалації не буде і не буде конфлікту. Це буде дійсно неприйнятно. Всі контакти і дипломатичні зусилля, які тривають зараз, спрямовані на те, щоб цьому запобігти", - сказав Стано.

За словами представника європейської дипломатії, в ЄС вітають "зусилля і важливі кроки, які робить Україна і президент Зеленський".

РФ нарощує війська поблизу кордону України. 

На тлі загострення обстановки президенти України і США Володимир Зеленський і Джо Байден провели перший телефонну розмову. Свою підтримку Україні також висловили Канада, Великобританія і НАТО. Представники міністерств оборони США, Британії, Канади, Литви і Польщі провели віртуальні переговори, на яких підтвердили тверду підтримку Україні і висловили стурбованість військовою активністю РФ.

У Кремлі заявили, що загострення в Донбасі і стягування російських військ "не означає, що Росія допускає можливість війни з Україною".

За матеріалами: ZN,UA
Добавлено: 12-04-2021, 16:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх