Новий вид відпустки, що він передбачає

Як повідомлялося раніше, в Україні узаконили декретну відпустку для чоловіків.

Відповідний законопроект №3695 "про забезпечення рівних можливостей матері і батька по догляду за дитиною" Верховна Рада прийняла в другому читанні. За проголосували 269 народних депутатів. Втім, крім цього, документ передбачає новий вид відпустки. Що зміниться і хто зможе ним скористатися, - розповість Дніпровська Панорама.

Відзначимо, документ передбачає рівні можливості матері або батька дитини скористатися правом на відпустку по догляду за дитиною до досягнення нею 3 років. Так званий "декрет" визнали рівним правом кожного з батьків дитини.

Декрет для батька

Крім того, закон передбачає новий вид відпустки, - "одноразова оплачувана відпустка при народженні дитини тривалістю до 14 календарних днів". Їм зможуть скористатися:
  • чоловік, дружина якого народила дитину;
  • батько дитини, в разі, якщо він не перебуває у зареєстрованому шлюбі з матір'ю дитини, але вони живуть разом і пов'язані спільним побутом;
  • бабуся чи дідусь, і інші повнолітні родичі дитини, які доглядають за малюком.
Крім того, батькові дитини нарівні з матір'ю дають право скористатися додатковою оплачуваною відпусткою для працівників, що мають дітей або дитину з інвалідністю, тривалістю 10 або 17 днів.

За матеріалами: ДП
Добавлено: 16-04-2021, 13:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх