Єпіфаній про нові загрози РФ: Не бійтеся! Страх - це всього лише інструмент, яким агресор хоче підкорити нас

Предстоятель Православної церкви України митрополит Єпіфаній звернувся до громадян України у зв'язку з загрозою нової агресії Росії.

"Не сумніваюся, що Україна, з ласки Божої, здобуде мир", - йдеться у зверненні митрополита Єпіфанія, передає Цензор.НЕТ.

"Але чи допоможе нам в цьому страх? Ні, страхом не подолати. В ці квітневі дні ми входимо в восьмий рік війни. Війни, якій ми не хотіли, не ініціювали і не провокували. Ми ніколи не посягали на чуже, не прагнули поневолити інших або захопити чиюсь територію. Війни, в якій ми захищаємо Богом дану нам землю, наш народ і наші цінності.

І сусід-агресор добре знає, що протягом усього цього часу українці проявили таку силу духу і єдності, якої мало хто від нас очікував. Нас не знищили обстріли і не зламала брехня агресора. Тому в черговий раз в паніці російська влада поширюють "вірус страху", який століттями вирощує і культивує в підвладних їй сама, - загрожує знищити, брязкає зброєю, збільшує психологічний тиск. Страх - дійсно небезпечний "вірус", який може вбити зсередини. Але страх - це всього лише інструмент, яким агресор хоче підкорити нас.

Не бійтеся!

Чи не падайте духом!

Ми - сильний народ і вміємо долати виклики. Згадайте події 2014 року, як тоді поширювали "вірус страху", але перед обличчям реальної загрози страх зник, зате молитви Церков і єдність народу, сила армії і мудрість дипломатів стали стіною проти планів агресора. Як результат - ми зберегли державність, завоювали духовну незалежність, увічнену в Томосі, завоювали міжнародну підтримку, виховали сильну молодь, зуміли сформувати потужну оборону на лінії фронту і в серцях мільйонів співвітчизників.

Немає сумніву, переможемо і ця навала. Наша Церква молиться за звільнення від чужинців. Наші капелани займаються військовими. Українська Церква - з українським народом.

"Не бійтеся і не бійтеся перед ними Господь, Бог наш, що йде перед вами, Він буде воювати за вас ..." (Втор. 1: 29 - 30) ", - звернувся Єпіфаній до українців.

Раніше Аваков поділився в коментарях про те, як відноситись до погроз РФ. Скажений пес знову біля наших воріт. Якщо Батьківщина покличе - закликаю об'єднатися і дати рішучу відсіч.
Добавлено: 16-04-2021, 15:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх