Діана, Камілла, Софі і Сара: з ким зі своїх невісток дружив і ворогував принц Філіп

Чоловік королеви Єлизавети II виступав за те, щоб зберегти сім'ю, щоб не сталося, і всіляко допомагав своїм невісткам в цій справі. Особливий зв'язок у Філіпа був із Діаною, принцесою Уельською, але найбільше любив він дружину молодшого сина Едварда — Софі.

Принц Філіп і Софі Вессекська | © Getty Images

Принцеса Діана

У деяких західних джерелах є інформація про те, що саме принц Філіп наполіг на тому, щоб його старший син Чарльз взяв за дружину Діану Спенсер. Їхнє весілля відбулося 29 липня 1981 року.


Весілля принцеси Діани і принца Чарльза

В Інтернеті є листи Філіпа до Діани і відповідні листи принцеси до Філіпа, в яких герцог Единбурзький підтримував її у важкі дні розладу їхнього сімейного життя з Чарльзом. Стосунки в родині від самого початку були не дуже хорошими, але сильно змінилися за п'ять років шлюбу. Філіп писав Діані, що не розуміє, як його син може віддати перевагу Каміллі Паркер-Боулз.


Принц Філіп і принцеса Діана

"Нам ніколи не приходило в голову, що він може кинути тебе заради неї. Я не можу уявити, щоб хтось при здоровому глузді залишив тебе заради Камілли. Такий розвиток подій ніколи не спадав нам на думку", — писав герцог Единбурзький, повідомляє People.


Принцеса Діана, принцеса Анна і принц Філіп

Герцог давав принцесі поради, як зберегти шлюб, але, коли зрозумів, що вона не дослухається до них, перервав це спілкування. Він не розумів, чому Діана стала зраджувати Чарльза і не доклала великих зусиль для того, щоб зберегти сім'ю. Розлучення пари відбулося 1996 року за рекомендацією королеви Єлизавети II.

Сара Фергюсон, герцогиня Йоркська

Дружину свого середнього сина принца Ендрю — Сару Ферргюсон — принц Філіп відверто недолюблював. Ендрю і Сара одружилися 23 липня 1986 року, а розлучилися в травні 1996 року.


Принц Філіп і Сара Йоркська

Читайте також:

Неулюблена невістка: Сару Йоркську не покликали на прощання з принцом Філіпом

Причина, з якої Філіп незлюбив Сару, була все та сама, він не підтримував розірвання шлюбу, бо це в будь-якому разі позначалося на монархії, і практично зненавидів Сару після того, як та почала крутити романи з іншими чоловіками.



Сара Фергюсон на весіллі робить реверанс королеві Єлизаветі II

Водночас Сарі вдалося зберегти хороші стосунки із королевою Єлизаветою II і своїм ексчоловіком Ендрю, з яким вони досі живуть під одним дахом в сімейному будинку Йорків, Royal Lodge, у Віндзорі. Герцогу Единбурзькому Сара намагалася не потрапляти на очі.


Принц Філіп, Сара Йоркська і принц Ендрю

Ходили чутки, що вони з принцом Ендрю відновили стосунки, але не афішують це, і принц Філіп був не в захваті від цієї новини. Офіційних підтверджень цієї інформації немає.

Графиня Софі Вессекська

Дружина молодшого сина Єлизавети II і Філіпа — принца Едварда — Софі, стала найулюбленішою невісткою герцога Единбурзького. Шлюб принца Едварда (він одружився на Софі Ріс-Джонс 19 червня 1999 року) виявився найміцнішим, він став єдиним сином королівської пари, який один раз одружився (інші троє дітей — Чарльз, Анна і Ендрю були розлучені чи одружені вдруге).


Графиня Вессекська Софі і принц Едвард

Після весілля Софі Ріс-Джонс залишила успішну кар'єру в сфері піару і цілком присвятила себе виконанню королівських обов'язків і служінню короні.


Принц Філіп і Софі Вессекська

За роки, які графиня Вессекська провела, виконуючи офіційні обов'язки, вона продемонструвала чітке розуміння і відданість королеві, що не могло не викликати повагу герцога Единбурзького, який і сам понад усе ставив монархію. Також, кажуть, у Філіпа і Софі було схоже почуття гумору. 11 квітня відбулася церковна служба в Королівській каплиці всіх святих в Royal Lodge у Віндзорі, яку сім'я Едварда і Софі відвідали в повному складі. Перед камерами фотографів вони з'явилися з повними очима сліз. До слова, саме принц Едвард успадкує титул батька, герцог Единбурзький, але тільки після того, як принц Чарльз стане королем і видасть спеціальний указ про це.

Камілла, герцогиня Корнуольська

Як ми пам'ятаємо, принц Філіп дуже хотів, щоб шлюб Діани і його старшого сина Чарльза був збережений, насамперед заради дітей пари — Вільяма і Гаррі і, звичайно, заради монархії. Однак, розлучення відбулося, а за рік принцеса Діана загинула в автокатастрофі в Парижі. Через вісім років після цього принцу Уельському Чарльзу дозволили одружитися з Каміллою, яку він любив всі ці роки. Їхнє весілля відбулося 9 квітня 2005 року.


Герцогиня Корнуольська і принц Чарльз на весіллі

Єлизавета II і принц Філіп на церемонії не були присутні, шлюб реєстрували в цивільному форматі. Можливо, тому що дата весілля була обрана в день, який для королеви був пам'ятним (9 квітня 2002 вона поховала свою матір Єлизавету Боуз-Лайон). За збігом обставин принц Філіп пішов з життя саме 9 квітня, в день 16-ї річниці весілля свого сина і невістки. Варто сказати, що за час їхнього шлюбу герцог переглянув своє ставлення до Камілли. Він завжди цінував в людях сильний характер і волю, і саме ці якості цінував і в герцогині Корнуольській. У липні 2020 герцог Единбурзький передав звання почесного головнокомандувача піхотного полку "Стрільці" герцогині Корнуольській.


Принц Філіп і Камілла

До цього дня він виконував роль почесного головнокомандувача The Rifles — стрілецького формування, що виник 2007 року на основі чотирьох полків, що діяли в Іраку і Афганістані, хоча сам пішов на пенсію 2017 року, у віці 96 років. А це чи не означає, що Каміллі таки вдалося довести Філіпу і королівській сім'ї свою відданість і службу? 

За матеріалами: ТСН
Добавлено: 16-04-2021, 16:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх