У МЗС розкрили деталі затримання українського консула в РФ (ВІДЕО)

Росія видворяє українського консула Сосонюка. Йому рекомендують покинути РФ до 22 квітня. ФСБ РФ заявила, що консул Сосонюк цікавився базами даних росіян.

Росіяни зробили вигляд, що не впізнали представника українського консульства Олександра Сосонюка, коли затримували його 16 квітня у Санкт-Петербурзі.

Джерело: заступник міністра закордонних справ України Євгеній Єнін у коментарі Громадському радіо

Деталі: Єнін зауважив, що російська сторона після вчинення цієї провокації найімовірніше запропонує нашому консулу залишити територію РФ.

Пряма мова: "Вчора ми стикнулися фактично з нападом правоохоронних органів РФ на нашого співробітника. Вони зробили вигляд, що не впізнали представника українського консульства.

Ми абсолютно не сприймаємо подібний шантаж і практику провокацій, яка стає дедалі грубішою. Обов’язок нашої держави - зробити все можливе для безпеки закордонних дипломатичних установ, навіть якщо йдеться про установи у державі-агресорі.

Водночас, якщо російська сторона оголосить нашого співробітника персоною нон-грата, ми будемо змушені так само дієво реагувати на цей провокативний крок з боку РФ", пише  УП

Нагадаємо:
  • ФСБ Росії затримала і протягом кількох годин утримувала консула України Олександра Сосонюка. Після чого його відпустили.
  • У МЗС наголосили, що ближчим часом українська сторона визначиться з формою реагування на затримання Сосонюка.

Добавлено: 17-04-2021, 19:42
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх