Український медик з Мумбаї розповів, як Індія насправді переживає COVID-19

Останні дні весь світ з жахом читає зведення з охопленої коронавірусів Індією: величезна скупченість людей, що вмирають на вулицях індуси, і, звичайно ж, похоронні вогнища, тому що морги не справляються з напливом трупів. Але "Похоронні багаття щодня горіли тисячі років".

На цьому тлі в рідній Україні - тиша та благодать, навіть мчать "швидкі" нечасто побачиш. "Тому треба зустрічатися з друзями, затариваться в магазинах, виїжджати на" маївки "і раз на рік обов'язково відвідати з пасочками і яйцями церква" - впевнена частина місцевого населення. Так це чи не так - пояснює на своїй сторінці в Facebook доктор медичних наук, професор Олександр Кухарчук - директор "ReeLabs" (м Мумбаї, Індія).


Практикуючий в Індії лікар насамперед пояснює передплатникам, що часу на особисте спілкування у нього в даний момент немає, адже обстановка насправді критична - "занадто велике навантаження по роботі з пацієнтами". Тому і вирішив дати пояснення для всіх відразу.

Перше пояснення для тих, кого цікавить, якою ж в штам лютує в "країні контрастів" і тому більш специфічне.

"Секвенирование вірусних геномів, що проводиться в 10 індійських лабораторіях, розташованих в різних штатах, показало структуру коронавірусних штамів: В.1.617 (подвійний індійський мутант) - був виявлений в 28% випадків, за ним слід В.1.1.7 (британський варіант) - близько 20%, потім - В.1.618 (бенгальський варіант або потрійний мутант) - 12%, а решта 40% розподіляються між звичайною "короною" (35%), бразильським і південно-африканським мутантами (близько 5%). Як бачите, превалювання якого-небудь одного штаму, що могло б викликати настільки потужний спалах, просто немає ", - пише Кухарчук.

Потім медик висловлює припущення, сукупністю яких чинників була обумовлена ​​потужна і швидка коронавірусна спалах. Українець призводить три основні пункти:

1) Недостатня інформованість населення про те, що вакцинація не захищає від "корони" відразу і не може запобігти зараженню протягом, принаймні, 2-3 місяців до отримання другого щеплення і ще днів десять після повної вакцинації.

"За 99 днів Індія вакциновано більше 140 мільйонів чоловік. Якщо половина з них визнала себе захищеною і перестала носити маски, дотримуватися дистанції, мити руки і використовувати САНІТАЙЗЕР, то з урахуванням навіть усередненого індексу контагіозності в 3.0, ці люди могли заразити 210 мільйонів чоловік" , - пояснює медик.

2) Фоном для такого "поствакцинального" шляху поширення інфекції послужило зняття або ослаблення локдаунов, період весіль - раніше заборонених і відкладених (індійське весілля в 2000-3000 людина - це невелика весілля), відкриття кафе, барів, пабів, ресторанів, магазинів і супермаркетів, відкриття руху приміських поїздів, наплив в великі міста робітників-мігрантів, а також лікарень, які перестали вимагати негативний ПЛР-тест перед плановою госпіталізацією.

3) Завезення в Індію більш контагиозного "британця" теж спричинився до швидкого поширення інфекції, але не у всіх штатах.

"В результаті накопичення всіх цих факторів греблю захисту повільно підточив, а потім прорвало. І буквально за 3 тижні кількість інфікованих зросла в сотні і тисячі разів. Відповідно різко зросла і кількість госпіталізацій, що обрушило систему охорони здоров'я і призвело до значного зростання показника добової смертності" , - резюмував Олександр Кухарчук.


Це те, що стосується батьківщини слонів і індійського чаю. У той же час професор робить порівняльний аналіз ситуації в Індії і Україні на підставі даних щодо поширення коронавируса в світі на порталі (у побуті - вордометр).

"Вчора в Індії був зафіксований максимальний показник добового виявлення інфікованих за весь час пандемії відвідувань - 362 902 осіб, що від усього населення країни становить 0.028%. Вчора ж в Україні аналогічні показники склали 7915 осіб або 0.018% від усього населення (кількість населення України я взяв максимальне - з вордометра). Разом з тем 3 квітня 2021 року в Україні за добу було виявлено 20 341 інфікованих, або 0.047% від усього населення країни. Щоб досягти українського "рекорду", Індії потрібно в день виявляти 653 828 випадків інфікування, що відповідає 0.047% і в 1.8 рази (майже вдвічі) нижче максимального рівня, який був виявлений вчора ", - пише медик.

Олександр Кухарчук радить не драматизувати чужу ситуацію: "Поточні добу ще не завершені, але ця цифра вже становить 0.022% від усього населення України і відрізняється від індійської всього на 0.006%! А якщо все це перерахувати на реальні цифри українського населення, а не на 43.517 .337, як вважав я? ".

А наостанок пояснює, що "похоронні вогнища горіли щодня тисячі років і ще тисячі років горіти будуть - такий звичай Хинду. Просто вам раніше їх не показували, бо робити фото або відео таких багать по індійським же звичаїв звичаям заборонено! ".

Щоб переконатися в правоті професорських слів, кожен може зазирнути в той самий вордометр і порівняти показники двох країн. Наприклад, поточна статистика по Коронавіруси на 29.04.2021 (Індія) показує: заражень - 18 368 096, смертельних випадків - 204 812 (1,1%).


Поточна статистика по Коронавіруси на 29.04.2021 (Україна): заражень - 2 059 465, смертельних випадків -43 778 (2,1%).

Олександр Леонідович наводить приклади недавнього посилення вимог локдауна - поки що до 1 травня. Наприклад, автомобілі медиків спереду і ззаду позначені 15-сантиметровими червоними паперовими стікерами.

"Є ще стікери жовтого і зеленого кольорів для служб, яким також дозволено пересування в період локдауна. Всі машини без стікерів гальмують відразу і водіїв штрафують негайно. Дороги тут же спорожніли ..., - розповідає українець. - Закрито всі непродовольчі магазини, і, до речі, на відміну від України, закриті винні магазини і винні відділи супермаркетів. продукти можна буде купити тільки з 7 до 11 години ранку. Потім, до 20:00, продукти можна буде отримати тільки через доставку на будинок "

Раніше творець вакцини від коронавірусу поділився обнадійливим прогнозом для Європи. Вже цього літа коронавірус в Європі може піти на спад завдяки колективному імунітету і вакцинації. Про це заявив сьогодні, 28 квітня, глава німецької фармацевтичної компанії BioNTech Угур Сахін, передає DW.

За матеріалами: Телеграф
Добавлено: 29-04-2021, 14:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх