Рада засудила ходу, що популяризує війська СС (ВІДЕО)

Організації, які борються за Україну, не мають асоціюватися з підрозділами Ваффен СС, - посол Німеччини Фельдгузен

Верховна Рада з ініціативи "слуги народу" Гетманцева засудила проведення маніфестацій, що популяризують війська СС, зокрема, марш на честь створення дивізії "Галичина".

З такою ініціативою з трибуни парламенту виступив член фракції "Слуга народу" Данило Гетманцев, повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"СС - це злочин, визнаний всім людством, і, за визначенням, все, пов'язане з СС - це злочин ... Хочу подякувати всім присутнім і своїй фракції за незмінну позицію засудження нацизму, і ми обурені мовчанням київської міської влади, яка не засудила цю акцію і дала можливість її провести", - заявив Гетманцев.

Він також закликав парламентаріїв вшанувати хвилиною мовчання пам'ять жертв нацизму.

Гетманцева підтримали всі присутні в залі засідань депутати.

Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен засудила акцію до дня створення дивізії СС "Галичина", яка відбулася ввечері 28 квітня у Києві.Джерело: https://censor.net/ua/n3262872

Як повідомлялося, увечері в середу кілька сотень активістів провели в Києві "марш вишиванок", присвячений річниці створення в період Другої світової війни дивізії військ СС "Галичина".

"Нічого святкувати": нардеп В'ятрович висловився щодо Дня створення СС "Галичина". Він додав, що зараз можна служити в українській армії. 

Міністерство закордонних справ Ізраїля засудило марш до дня створення дивізії СС "Галичина" у Києві. Там нагадали, що війська СС причетні до злочинів Голокосту.

За матеріалами: ТСН

Добавлено: 30-04-2021, 08:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх