На Запоріжжі працівники водної поліції викрили двох браконьєрів

Загальна сума збитків завданих державі – понад 15 тисяч гривень. Заборонені знаряддя лову та незаконно добуті водні біоресурси вилучено. За обома фактами відкриті кримінальні провадження. Тривають слідчі дії.


3 травня о 04:30 співробітники сектору поліцейської діяльності на воді Запорізького районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області, під час проведення профілактичних заходів під умовною назвою «Нерест», в акваторії Балабінської затоки, поблизу селища міського типу Кушугум Запорізького району, на нерестовій ділянці виявили браконьєра.

Встановлено, що 43-річний мешканець міста Василівки, на гумовому човні, за допомогою сітки ліскової виловив біоресурси різного виду: понад 450 рибин карася, 8-плітки, 4-ляща.

Сума збитків, завданих рибному господарству України, оцінюється на суму у понад дев’ять тисяч гривень.  

4 травня,  близько 6-ї години працівники водної поліції ЗРУП ГУНП в Запорізькій області, спільно зі співробітниками Мелітопольського районного управління поліції, під час патрулювання Утлюцького лиману, виявили 32-річного мешканця Дніпропетровської області, який у брід за допомогою ятера незаконно виловив 6 500 одиниць креветки, чим завдав державі збитків на суму у понад шість тисяч гривень.

Заборонені знаряддя лову та незаконно добуті водні біоресурси вилучено.

Відносно порушника складено адміністративний протокол за ст. 91 (Порушення правил охорони та використання територій та об'єктів природно-заповідного фонду) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За обома фактами відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років. Тривають слідчі дії.

Запорізька поліція звертається до громадян з проханням бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства, а також повідомляти про відомі факти порушення рибоохоронного законодавства на спецлінію «102».
Добавлено: 5-05-2021, 09:36
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх