На Запоріжжі розпочали роботу ще дві групи з протидії домашньому насильству

Новостворені групи з протидії домашньому насильству відсьогодні нестимуть службу у Мелітополі та Енергодарі. Вони будуть реагувати на повідомлення про сімейні конфлікти, фіксувати факти насильства, а також процесуально супроводжувати їх розгляд.


Нагадаємо, що з вересня 2019 року на території Запоріжжя та Бердянська у цілодобовому режимі працюють мобільні групи реагування поліції на факти вчинення домашнього насильства. До їх складу входять поліцейські, які пройшли спеціальну підготовку і володіють навиками  надання необхідної допомоги на місці: врегулювання сімейних конфліктів, застосування заходів впливу на кривдника,  захист дитини, тощо.

Так, за результатами проведених перевірок, працівниками мобільних груп з вересня 2019 року по теперішній час до адміністративної відповідальності притягнуті близько 3 тисяч «сімейних тиранів» за вчинення домашнього насильства. За цей період, з метою негайного припинення фактів домашнього насильства та недопущення його в майбутньому, працівниками поліції  винесено понад 2600 термінових заборонних приписів.

Враховуючи їх позитивні здобутки та  досвід, керівництво ГУНП в Запорізькій області прийняло рішення про створення ще двох  аналогічних мобільних груп поліції у Мелітополі та Енергодарі.

У Мелітопольському районному управлінні поліції розпочинає роботу мобільна група з протидії домашньому насильству, до якої входять вісім працівників превенції (дільничні офіцери поліції та поліцейські відділу реагування  патрульної поліції). В Енергодарі  до складу  групи входять 12 працівників з блоку превентивної діяльності.

Правоохоронці будуть реагувати на повідомлення про сімейні конфлікти, фіксувати факти насильства та процесуально супроводжувати їх розгляд.
Добавлено: 7-05-2021, 13:52
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх