Загострення конфлікту: в Ізраїлі заявили про 45 ракет з Гази (ФОТО+ВІДЕО)

Сектор Газа випустив по Ізраїлю сім ракет. Щонайменше одну з них система ППО "Залізний купол" перехопила. Одна з ракет упала в місті Сдерот, поранивши місцевого жителя. Зіткнення в Єрусалимі: кількість постраждалих різко зросла.

Сутички між поліцією і палестинцями через святкування дня Єрусалима, встановленого на честь переходу східної частини міста під контроль Ізраїлю після шестиденної війни, тривають уже кілька днів.


У понеділок в Ізраїлі відзначається день Єрусалиму, встановлений на честь переходу східній частині міста під контроль єврейської держави після шестиденної війни. В цей день в ізраїльській столиці проходить традиційна хода з прапорами і інші заходи.

У понеділок після оцінки ситуації, щоб уникнути зіткнень поліція закрила доступ євреям на Храмову гору. Заворушення почалися у Марокканських воріт на Храмову гору.


Ракети, випущені з Гази в напрямку Ізраїлю (архівне фото)

У Палестині заявили, що від ударів ізраїльської армії загинуло дев'ять осіб, у тому числі троє підлітків.

Радикали із сектора Газа за кілька годин увечері в понеділок, 10 травня, випустили понад 45 ракет по Ізраїлю. Про це в ході брифінгу для іноземних журналістів повідомив офіційний представник Армії оборони Ізраїлю Джонатан Конрікус.

"Понад 45 ракет випущені із сектора Газа по різних містах Ізраїлю з 18:00, не менше шести з них - по Єрусалиму. Попереднього разу Єрусалим зазнавав такого обстрілу влітку 2014 року", - сказав Конрікус.

За його словами, військові зафіксували десятки снарядів, більшість з яких приземлилися на відкритій місцевості, або їх перехопила система ППО Залізний купол.

Конрікус зазначив, що Ізраїль почав завдавати удари по військових об'єктах руху ХАМАС у відповідь на запуски ракет із сектора Газа. Зазначається, що безпілотник "завдав удару по трьох оперативниках ХАМАС у секторі Газа".

У палестинському МОЗ, за даними РІА Новости, повідомили, що внаслідок авіаударів Ізраїлю по Газі загинуло дев'ять осіб, у тому числі троє підлітків. У свою чергу, Конрікус наголосив, що військові перевіряють ці повідомлення і поки не можуть підтвердити або спростувати їх.

Відповідальність за ракетні удари по Ізраїлю взяло на себе військове крило ХАМАС "Бригади Аль-Кассам". Там заявили, що це відповідь на "агресію проти священного міста" Єрусалим і на "переслідування нашого народу в Шейх Джаррасі і мечеті Аль-Акса".

Нагадаємо, що в Єрусалимі вже кілька днів тривають зіткнення палестинців з ізраїльською поліцією через святкування дня Єрусалима, встановленого на честь переходу східної частини міста під контроль Ізраїлю після шестиденної війни. Сьогодні повідомлялося, що кількість постраждалих зросла до 305. Семеро з них - у важкому стані.

За матеріалами:  Корреспондент.net
Добавлено: 11-05-2021, 08:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх