В ізраїльському Лоді ввели НС: мер про повну втрату контролю над містом та "громадянську війну" в ньому (ФОТО+ВІДЕО)

В Ізраїлі введений надзвичайний стан у розташованому за 20 кілометрів від Тель-Авіва місті Лод, де у вівторок, 11 травня, відбулися масштабні заворушення


Мер Лода Яір Ревіво в телевізійному виступі заявив про "громадянську війну" в місті та повну втрату контролю над ним, повідомляє ВВС.

За його словами, в Лоді були підпалені синагоги і безліч автомобілів, розбиті вітрини магазинів.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу і міністр оборони Бені Ганц дійшли згоди про скерування в Лод військових для відновлення порядку.

Безлади, як повідомляється, почалися після насильницької смерті ізраїльтянина-араба, що викликала хвилювання в арабській меншині.

25-річний араб був смертельно поранений вогнепальною зброєю, в зв'язку з цим затриманий 34-річний підозрюваний, йдеться у повідомленні поліції.

За даними ізраїльських ЗМІ, підозрюваний – городянин-єврей.

Є інформація і про заворушення в населених пунктах Акко на півночі Ізраїлю і Яффа поблизу Тель-Авіва, де проживає значна кількість арабів.

Нагадаємо, з вечора 10 травня до ранку 12 травня з сектора Гази у бік Ізраїлю було випущено близько 850 ракет. Цілями ракетних атак були цивільні і військові об'єкти, житлові квартали.

В результаті ракетного обстрілу 11 травня загинули три людини на території Ізраїлю.

Прес-служба Армії оборони Ізраїлю повідомила, що у відповідь ЦАХАЛ атакував будинки, що належать лідерам бойовиків ХАМАС.

За матеріалами: Еспресо

Добавлено: 12-05-2021, 10:40
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх