В Україні відсутня система обліку вакцинованих проти COVID-19 (ВІДЕО)

В Україні відсутній прозорий механізм обліку вакцинованих від коронавірусної хвороби COVID-19, який унеможливить зловживання у цій сфері.

Про це в ефірі “Прямого” заявила народна депутатка від “Європейської Солідарності” Софія Федина.

“У нас немає прозорої схеми, прозорого списку, як, якими темпами і щодо яких категорій населення має відбуватися вакцинація, зокрема Pfizer. Коли з самого початку говорилося, що це мають бути МНС-ники… перша партія, яка прийшла – МНС-ники, прикордонники і люди 80+. То потім, як виявилося, що після використання кілька тисяч доз вакцини Pfizer 80+ був один, 400 були лікарів, а всі решта були з категорії “Інші”. І це якраз ті речі, які неприпустимі.

Сьогодні почали вакцинувати викладачів. Але в мене питання стратегічне: ми вже всіх лікарів провакцинували? У нас усі лікарі без винятку є захищеними? Тобто, на мою думку, найперше мали би бути вакциновані всі ті, хто кожного дня стикається з найбільшою небезпекою заразитися коронавірусом”, – заявила вона.

– Можливо, не всі хочуть з лікарів?

“А це друге питання – питання довіри. Чому медики спочатку настільки скептично ставилися до будь-якої вакцинації, зокрема CoviShield? Тому що частині медиків дали інструкцію до CoviShield, з яких 16 сторінок на хінді, а на українську було перекладено тільки чотири. Медики масово відмовлялися і казали: ми не хочемо вакцинуватися невідомо чим”, – пояснила народна депутатка.

Вона зазначила, що в Раді неодноразово пропонували створити чіткий список щодо використання вакцин, також були пропозиції щодо кримінальної відповідальності за  щеплення поза чергою, але монобільшість не підтримує таких рішень.

“І таких моментів є дуже і дуже багато. Не було і, на жаль, зараз я не бачу прозорого та відкритого діалогу. І скільки разів в парламентській залі ми так само вимагали розв’язувати ці питання, прийняти певне рішення про прозорий список, зрозумілий для всіх, і про кримінальну відповідальність за порушення почерговості вакцинації. Але ці питання виявилися не в пріоритеті чинної монобільшості”, – резюмувала Софія Федина.


Нагадаємо, у Києві замість обіцяної вакцини Pfizer працівників вищих навчальних закладів щеплять простроченими препаратами проти дифтерії та правця.

Водночас в Україні запрацювали понад 50 центрів масової вакцинації проти коронавірусу.

За матеріалами: “Прямий” 
Добавлено: 15-06-2021, 10:20
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх