У Кирилівці ледь не загинув чоловік, що купався у морі: врятували відпочивальники

На Запоріжжі небайдужі відпочивальники врятували чоловіка, який тонув у Азовському морі.

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України у Запорізькій області.

21 червня відпочинок на морському узбережжі мало не закінчився трагедією для родини з Дніпра, яка наразі перебуває у смт Кирилівка Запорізької області. Чоловік 1964 року народження пішов купатися і через кілька хвилин люди на пляжі помітили, що він лежить на воді спиною вверх і не ворушиться. Всі, звичайно, заметушилися, проте, як завжди, далеко не кожен кинувся на допомогу.

Першими відреагували запоріжці Андрій Бєлан та Віталій Поліщук. Вони стрімголов подолали відстань приблизно у 50 метрів та витягли потерпілого на берег. За словами свідків, чоловіка дістали непритомним, він не дихав, а його кінцівки та обличчя вже посиніли. Люди одразу викликали рятувальників і швидку. Андрій та Віталій не стали гаяти часу та почали негайно надавати долікарську допомогу.

«Качали, як могли. Вперше в житті зіткнулись з такою ситуацією, а тому намагались згадати усе, що треба робити в таких випадках. Вони не зупинялися ні на секунду: робили непрямий масаж серця та штучне дихання. І це подіяло - вода почала потрохи виходити», -  розповіла дружина Андрія Наталія.

Проте, чоловік-таки не дихав. А відчайдушні рятівники не здавалися. Тим часом, на берег вибіг Юрій Ластенко. Його покликали родичі, бо він має медичну освіту. Хоча Юрій - ветеринар, але за 20 років медпрактики йому не раз доводилось рятувати й людей. І в даній ситуації він також правильно зорієнтувався та зіграв вирішальну роль у цій історії.

«Я розумів, що необхідно діяти більш радикально та сміливо. Тому сказав, що потерпілого треба підняти догори ногами та наніс цілеспрямований різкий удар в район серця. Таким чином нам вдалося його запустити. Після чого повернули у правильне положення язик і бідолаха почав дихати», -  пояснив Юрій.

По прибуттю на місце виклику, фахівці ДСНС передали постраждалого лікарям швидкої для подальшого медичного огляду. Станом на 15:00 22 червня чоловік знаходиться у терапевтичному відділенні Якимівської ЦРЛ. Лікарі характеризують стан його здоров’я як стабільний.

"Саме рішучі та правильні дії відчайдушних героїв врятували життя. Звичайно, Андрій Бєлан, Віталій Поліщук та Юрій Ластенко не вважають свій вчинок подвигом, проте їхні сім’ї стверджують, що дуже пишаються своїми чоловіками. Адже такі люди є прикладом гуманізму, доброти та милосердя. Вони – кращий приклад того, що чужої біди не буває!" - наголосили в ДСНС.
Добавлено: 23-06-2021, 08:10
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх