В Україну прибула президентка Грузії: підсумки зустрічі Зеленського з Зурабішвілі(ФОТО+ВІДЕО)

Зеленський зустрів президентку Грузії в Києві. Зурабішвілі вітала почесну варту словами "Слава Україні!". Її зустріли рушником і короваєм

Президент України Володимир Зеленський 23 червня зустрів президентку Грузії Саломе Зурабішвілі на ґанку Маріїнського палацу в Києві, трансляцію церемонії проводили на сторінці Офісу президента у Facebook.




Зурабішвілі і Зеленський підійшли до почесного караулу, президентка Грузії вітала військових українською словами "Слава Україні!"

Президентка Грузії прибула в Україну ввечері 22 червня, зустрічі глав держав проведуть сьогодні у двох форматах: тет-а-тет і в розширеному складі. Після зустрічі, о 12.40, планують пресконференцію двох лідерів.

Контекст:
  • Зурабішвілі – перша в історії Грузії жінка-президент. Її обрали 2018 року. Це її перший візит в Україну.
  • Зеленський і Зурабішвілі зустрічалися у Варшаві 1 вересня 2019 року в межах участі в меморіальних заходах з нагоди 80-ї річниці від початку Другої світової війни. Тоді глави держав домовилися про взаємні візити.
  • У березні 2020 року Зурабішвілі скасувала через пандемію коронавірусу заплановані візити в Україну, Болгарію та Бельгію.
  • У липні президентка Грузії заявила про готовність відвідати Україну з офіційним візитом, щойно з'явиться можливість.


За матеріалами: Гордон
Добавлено: 23-06-2021, 13:31
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх