Росія у ТКГ перешкоджає розмінуванню територій Донбасу – Кравчук

Під час засідання Тристоронньої контактної групи Росія заблокувала питання з розмінування територій Донбасу та надання доступу інспекторам Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) до ядерного матеріалу в ОРДЛО.

Про це заявив голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук.

Він зазначив, що попри готовність координатора та Робочої підгрупи з безпеки, російська сторона заблокувала запланований розгляд питання з розмінування ділянок, погоджених влітку 2020 року в рамках роботи безпекової підгрупи ТКГ.

Кравчук також наголосив на порушення РФ Договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

“Блокування доступу інспекторів МАГАТЕ до ядерного матеріалу на тимчасово окупованих територіях – це ознаки свідомого порушення Російською Федерацією Договору про нерозповсюдження ядерної зброї”, – сказав він.

Кравчук наголосив, що перешкоджаючи діяльності МАГАТЕ в Україні, Росія дискредитує себе як член цієї організації та як постачальник ядерних послуг і технологій до третіх країн.

Українська делегація в ТКГ запропонувала план розмінування критичної інфраструктури Донбасу

“Саме через блокування Росією доступу Міжнародної ядерної організації до ядерних матеріалів в ОРДЛО, Україна досі не може надати МАГАТЕ розширеного висновку за результатами застосування гарантій МАГАТЕ в Україні у 2020 році”, – зазначив глава української делегації.

Кравчук також повідомив, що “вкотре під час засідання ТКГ на рівні глав делегацій представники Росії знову заблокували розгляд питання з розмінування ділянок, погоджених улітку 2020 року в рамках роботи підгрупи з безпеки”.

Нагадаємо, понад 2 тисячі мін виявлено Місією СММ ОБСЄ лише за 28 та 29 квітня 2021 року поблизу тимчасово окупованих населених пунктів Сигнальне та Верхньошироківське Донецької області, пише :“Прямий”
Добавлено: 24-06-2021, 10:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх