Транш від МВФ $2,7 млрд 23 серпня: на що підуть гроші

Міжнародний Валютний Фонд (МВФ) затвердив розподіл $650 млрд, з яких Україна отримає $2,7 млрд 23 серпня

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Згідно з повідомленням, рішення щодо розподілу СПЗ на суму $650 млрд в рамках допомоги у відновленні світової економіки, яка постраждала внаслідок пандемії коронавірусу, ухвалила Рада директорів МВФ. Україна з цієї суми отримає $2,7 млрд 23 серпня.

За словами директора-розпорядника МВФ Кристаліни Георгієвої, розподіл СПЗ послужить на благо всіх держав-членів, допоможе задовольнити довгострокову глобальну потребу в резервах, зміцнить довіру та сприятиме посиленню стійкості й стабільності світової економіки. 

За словами президента України Володимира Зеленського, ці кошти допоможуть Україні подолати наслідки коронакризи.

"Це стане гарним подарунком для нашої країни до 30-річчя незалежності. Ці кошти допоможуть подолати наслідки коронакризи та стимулювати нашу економіку. Я вдячний МВФ та особисто Крісталіні Георгієвій за це рішення", - цитує пресслужба слова Зеленського.

Водночас, у Національному банку України зазначили, що кошти надійдуть на рахунок регулятора. Згідно з чинним законодавством, органом, що ухвалюватиме рішення про їхнє використання, є Міністерство фінансів України. При цьому Національний банк надасть свої пропозиції щодо використання відповідних коштів.


За матеріалами: Еспресо 
Добавлено: 3-08-2021, 15:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх