Запорожская «Свобода» требует ввести для чиновников персональную ответственность за обещания

В преддверии наступающего нового года Запорожская организация ВО «Свобода» подводит итоги и требует ввести для чиновников, которые обещают, но не делают, персональную ответственность.

В частности, пресс-служба ВО «Свобода» опубликовала заявление руководителя Запорожской организации Виталия Подлобникова следующего содержания (публикуется на языке оригинала):

«У запорізьких трубах тече найдорожча вода в Україні. Містяни платять більше 4 гривень за кубічний метр холодної води. У Вінниці, Києві та Миколаєві кубометр такої води коштує споживачеві лише 1,5-2 гривні. Чому в Запоріжжі такий стан речей з ціною на холодну воду-ніхто не пояснює, зате чиновники постійно проводять в своєму колі загальне обговорення проблем, які зазвичай, закінчуються констатацією негативних фактів і розмовами про те, що щось треба робити?

В деяких будинках в центрі міста мешканці по півроку сидять без гарячої води. Наприклад: по проспекту Лєніна,42. На звернення мешканців цього будинку до міськради була отримана відповідь від заступника начальника департаменту житлового господарства Г.Л. Охріменка: "Зробити нічого не можемо, немає можливостей". Таку саму відповідь дав і генеральний директор "ГТС" С.В. Фомич. Цей випадок не поодинокий в Запоріжжі. Кому потрібні чиновники, які конкретно нічого не можуть вирішити?

А скільки говорено-переговорено про проблеми транспорту у Запоріжжі! Спробуйте доїхати на вокзал Запоріжжя-2. І в зворотній бік. Потрібно порадити начальнику управління транспорту міськради приїхати на вокзал Запоріжжя-2 на міському транспорті. А він туди ніякий не ходить! Раніше був тролейбус 16-й, зараз відмінили. З електрички людям доводиться з вантажем йти пішки аж на проспект – більше кілометра. Навіщо існує управління транспорту і зв'язку міськради – незрозуміло.

Директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту Запорізької міськради Володимир Кузьменко констатує: "У порівнянні з 90-ми роками мережа дошкільних установ в Запоріжжі скоротилася на 52%, дитячими садками забезпечені всього 37% запоріжців, своєї черги чекають ще близько 4 000 малюків". І знову все по колу – проблема є, шляхів вирішення нема.

Запорізьким чиновникам більше до вподоби теревені правити, аніж державного плуга перти. І це є факт. Тільки повна люстрація влади зможе змінити ситуацію на краще. Потрібна не просто ротація чиновників, а заміна "совкової" системи управління європейською системою управління, з обов'язкової персональною відповідальністю, як за свої слова і обіцянки, так і за свої справи».
Добавлено: 30-12-2011, 11:41
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх