Муніципальна, місцева міліція: крок до громадянського суспільства

Система ОВС у структурі державних установ має посідати одне з провідних місць. Говорячи про реформування ОВС, ми повинні враховувати положення Закону України “Про міліцію” та інших нормативних актів, а саме: міліція не є військовим формуванням; міліція не є каральним органом держави; вся повнота влади в Україні належить народу. А отже, ОВС і міліція зокрема надають правоохоронні послуги народу.

Сутність міліції – народне ополчення, яке бореться з внутрішнім ворогом. У нашому випадку це правопорушення. Органи внутрішніх справ України перебувають у стані постійного реформування. Зміни в ОВС відбуваються відповідно до соціальноекономічних та політичних перетворень у нашій державі. За цими нескінченними перетвореннями вже майже забуто, що наріжним каменем діяльності має бути якість, поєднана з ефективністю. У наш час функції ОВС, прокуратури та СБУ, навіть різних підрозділів ОВС фактично дублюються. Функціональні обов’язки, головні завдання, напрями діяльності – це те, що має зумовлювати структуру всієї правоохоронної системи.

Аналізуючи діяльність правоохоронних органів України, можна однозначно стверджувати, що вся система їх побудови є ще досить недосконалою. Саме ця недосконалість системи, переобтяженість функціями, не притаманними міліції (навчально-наукова робота у ВНЗ МВС України, лікувально-реабілітаційна робота в лікарнях та санаторіях МВС України, видача дозволів і паспортів тощо) призводять до того, що міліцейські підрозділи та їх керівництво менше уваги приділяють оперативно-слідчій роботі. Вирішення проблеми протидії збільшенню кількості проступків полягає у вдосконаленні діяльності місцевої міліції, функціональному відокремленні місцевої міліції від оперативно-слідчих підрозділів.

Сама назва “місцева (адміністративна) міліція” говорить за себе. Місцева (адміністративна) міліція – правоохоронний орган, підпорядкований місцевим державним органам, персонал якого надає правоохоронні послуги населенню. Місцева (адміністративна) міліція має виконувати функції охорони громадського порядку. В цьому контексті, якщо давати визначення місцевої міліції, виходячи з тих функцій, які вона виконує, то доречним є використання терміна “громадська міліція”. Місцева міліція – орган з охорони громадського порядку та захисту прав громадян, який виконує обов’язки з припинення та профілактики правопорушень. Тобто місцеву міліцію варто розглядати як один зі структурних елементів місцевих органів виконавчої влади.

Місцева міліція – правоохоронний орган, який діє відповідно до норм Кодексу України про адміністративні правопорушення, основне завдання якого – припинення та профілактика громадських проступків (публічних проступків у сфері громадського порядку).

Отже, місцева міліція повинна мати у своєму складі такі підрозділи.

По-перше, патрульно-постова служба міліції – підрозділи, які несуть патрулювання в містах, на дорогах тощо, у тому числі піші патрулі (на основі патрульно-постової служби міліції), автомобільні (на основі ряду підрозділів державної автомобільної інспекції), кінні, велосипедні та інші. Там, де населені пункти розташовані поблизу водоймищ, доречно використовувати катери, скутери тощо. На залізничному та інших видах транспорту також доречно створювати підрозділи місцевої міліції (на основі транспортної міліції). Головним є не той транспорт, за допомогою якого міліція здійснює правоохоронні функції, а ті функції, які вона виконує.

По-друге, дозвільно-реєстраційна служба міліції – підрозділи, які відповідають за видачу дозволів на носіння всіх видів зброї, експлуатацію транспортних засобів, посвідчень тощо, створюються на основі дозвільних підрозділів, МРЕВ. Паспортні столи доречно передати до відділів державної реєстрації громадянського стану.

По-третє, дільнична служба міліції. Важливе місце в системі місцевої міліції має посісти служба дільничних інспекторів, особливо в сільській місцевості.

По-четверте, профілактична служба міліції. До профілактичної служби міліції потрібно включити відділ з профілактики правопорушень серед неповнолітніх, соціальної адаптації звільнених з місць позбавлення волі та ін.

По-п’яте, податкова служба міліції. Підрозділи державної податкової служби України будуть більш ефективно діяти у тісному зв’язку з іншими підрозділами місцевої міліції та місцевими органами влади.

Тобто всі адміністративні служби міліції мають об’єднатись у місцеву міліцію, яка підпорядковується місцевим органам влади. Підкреслимо, що для ефективного функціонування тієї чи іншої структури недостатньо новітнього нормативного акта. На жаль, велика кількість досконалих законів дає дуже мало користі суспільству. Нормативно-правовою базою для діяльності місцевої міліції мають стати Кодекс України про громадський порядок, Закон України “Про місцеву міліцію”, створені на основі чинного законодавства: Законів України “Про участь громадян в охороні громадського порядку та державного кордону”, “Про міліцію”.

А відомчі нормативні акти, які регулюють діяльність адміністративних підрозділів, – основою роботи відповідних структур органів внутрішніх справ України. Оперативно-розшукові та слідчі підрозділи міліції не повинні використовуватись для виконання не притаманних їм функцій. Головне їх завдання – розшук і затримання злочинців, проведення слідчих дій тощо. Вони повинні залишитись у системі Міністерства внутрішніх справ України. Такі підрозділи міліції, як відділ з боротьби з економічною злочинністю та відділ з боротьби з організованою злочинністю, мають бути ліквідовані як такі, що дублюють функції Служби безпеки України та інших підрозділів органів внутрішніх справ.

Державна служба охорони, всі спеціальні підрозділи “Беркут”, “Грифон”, “Титан” та інші, головним завданням яких є охорона громадського порядку під час масових заходів, затримання озброєних злочинців, охорона державних об’єктів тощо, мають входити до системи внутрішніх військ, які поступово повинні переходити на контрактну основу несення служби.

Звісно, всі правоохоронні структури мають тісно взаємодіяти між собою для запобігання та припинення протиправних дій, в жодному разі не заважаючи одна одній. Але кожен має виконувати свою роботу. На щоденні тренування, як у бійців “Беркуту”, в оперативних працівників або слідчих просто не вистачить часу. Відповідно до Закону України “Про участь громадян в охороні громадського порядку та державного порядку”, місцева міліція матиме всі спеціальні засоби, за допомогою яких можна припинити правопорушення.

Чисельність місцевої міліції має визначатись відповідно до стану правопорядку на тій чи іншій території. У цьому контексті необхідно приділити особливу увагу профілактиці правопорушень, а також створенню громадських об’єднань з охорони правопорядку. Кошти на фінансування мають виділятись з місцевого бюджету відповідно до розроблених загальнодержавних тарифів.

Створений у 1980-х рр. Кодекс України про адміністративні правопорушення застарів, але ті штрафні санкції, які закладені в його нормах, можуть значно поповнити місцевий бюджет.

Зменшення ієрархічно-бюрократичного ланцюга сприятиме більш оптимальному використанню кожного працівника.

Розташування відділів місцевої міліції має бути зручним для громадян. Будови райвідділів у більшості випадків задовольняють місцеву міліцію. У районних центрах підрозділи адміністративної та кримінальної міліції можуть перебувати в одних приміщеннях (на базі споруд райвідділів), що також допоможе їх взаємодії. У свою чергу, оперативно-слідчі підрозділи можуть розміститись або в міських, або в обласних управліннях. Тим більше, що звідти перейдуть до райвідділів адміністративні служби, а також значно скоротиться бюрократичний апарат, що також є позитивним для державного бюджету.

Пєтков Сергій Валерійович - український правознавець. Доктор юридичних наук, професор, лауреат Державної премії України. Спеціаліст в галузі адміністративного права. Працює над розробкою проблем, пов'язаних з адміністративно-правовою реформою в Україні, управлінням в ОВС України, профілактикою злочинності серед неповнолітніх через діяльність молодіжних організацій.
Добавлено: 7-06-2012, 12:52
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх