Одна мова, одна Батьківщина, одне майбуття

Ми всі вірні сини України
Грізні месники наших братів

5 червня парламентська більшість в першому читанні ухвалила мовний законопроект Ківалова-Колесніченка, який фактично узаконив російську мову в Запорізькій області та ряді інших регіонів країни. Таким чином провладні депутати фактично здійснили Злочин проти власного народу та поклали початок громадянського протистояння в Україні.

Словниковий боєзапас

Рідна мова - це дзеркало духовного здоров'я нації, її культурного та інтелектуального розвитку. Партія регіонів сьогодні обіцяє кинути мовну кістку так званим російськомовнім українцям. Так вони називають нас - жителів південно-східних областей, де насправді рідко зустрінеш російську мову. Те, що доводиться чути в нашому транспорті та громадських місцях, всі ці «ага», «ващє», «чё» укупі із загальною обмеженістю населення зовсім не нагадує мову Пушкіна, Толстого чи Достоєвського. Ображатися на ці слова не слід - в Росії і навіть у Москві ситуація схожа.

Взірцем для нас можуть бути цивілізовані європейські країни, які зберегли свої унікальні етноси, діалекти, культури, уникнувши при цьому міжнаціональної ворожнечі, конфліктів, розколів у суспільстві. Подорожуючи Європою, бачимо це своїми очима. Європейський рецепт процвітання полягає і в мовному питанні. Чільне положення рідної мови дозволяє європейським народам зберігати згуртованість, спільно діяти у власних інтересах, бути конкурентоспроможними у всіх сферах - політичній, економічній, військовій, культурній, духовній тощо.

І навпаки - ось уже понад півстоліття як європейці надали незалежність африканським державам. Але вони зберегли свій вплив в регіоні. Тому що залишили колишнім колоніям свою мову. Це дозволяє їм направляти африканську політику в потрібне русло. Населення колоній вимушено тяжіє до «материнських» держав Європи.
В Україні ситуація на жаль схожа. Північний сусід нав’язує нам ідею «русского міра», свою мову, культуру. Цим Росія реалізовує свої імперські амбіції. Сьогодні лише Львівщина, Франківщина та Тернопільщина залишаються оазами справжнього українства. Культурна, мовна, освітня ситуація там дуже контрастує з нашими депресивними робочими кварталами.
Слід зауважити, що колонізація нашої Батьківщини століттями здійснювалося такими ж мовними методами. Спочатку московським царем, потім - більшовицькім режимом, тепер - антиукраїнською по своїй суті владою. Ми маємо перед очима приклад того, як наші колишні сусіди по камері в імперській в'язниці народів - прибалти - успішно вирішили проблему російської мови. Наскільки сприятливо позначилося це на розвитку Литви, Латвії, Естонії! Економічне зростання, атмосфера єдності і братства, політична незалежність.
Тільки повсюдне впровадження української мови, унітарна мовна політика гарантує нам місце в європейській сім'ї.

Націоналізм - це любов

Як патріотизм є любов’ю до Батьківщини і не тотожний ненависті до інших країн, так і націоналізм - це лише любов до своєї нації. Ненависть до інших народів називається шовінізмом. Націоналізм – сила творча. Саме на ньому була побудована наша незалежність на початку 1990-х років. Так, молода українська демократія при Кучмі не вистояла. Зусиллями високопоставлених манкуртів вона була розколота. Але творчий дух націоналізму приваблює сильних, і в 2004-му  році ми змогли знову об'єднати націю на Майдані. На жаль, не весь народ тоді виявився спроможним захищати завоювання Помаранчевої революції.

7 червня УНА-УНСО оголосила всеукраїнську мобілізацію. Відповідне рішення підписав син легендарного головнокомандуючого УПА Юрій Шухевич. В організацію буде проведено набір громадян віком від 16 до 50 років. Крім того, Шухевич закликав організувати виховні табори, а також провести роз’яснювальну роботу серед населення.
Це відповідь розгніваної громадськості на мовні авантюри провладної більшості. Стає очевидним, що парламентські вибори цього року повинні стати вирішальними для долі нашої держави. Запоріжці повинні чітко усвідомлювати за кого віддають свій голос 28 жовтня – за справжніх українських патріотів, чи за антипатріотичні, антидержавницькі сили. «Об'єднана опозиція» в лавах якої «Батьківщина» та «Фронт змін»,окремо «УДАР» Віталія Кличка, «Свобода» Олега Тягнибока – це національні, патріотичні сили! Їхні орієнтири – заможна, незалежна, європейська Україна. Їхні вектори - ЄС, НАТО.
Слід зауважити, що нинішня опозиція очистилася від зрадників, вона готова знову підняти прапор боротьби за Долю нашої Держави. Є у нас і в'язні совісті - Юлія Тимошенко і Юрій Луценко. Знущання режиму підняли на їх захист весь цивілізованій світ по обидві боки Атлантики. Юлія Володимирівна взагалі стала прапором європейського походу України.

Майбутня Україна

Розбудова і процвітання України неможливі під п'ятою Партії регіонів на чолі з сателітом Московії - Януковичем. Ми – найбільша країна Європи! Ми повинні перемогти вже найближчої осені, щоб не залишитися закріпаченими ще на кілька років. І ми переможемо! Ми перемагаємо завжди! Програвав завжди тільки ти, мій російськомовний земляк. Примкни до переможців! Європейська перспектива України, професійна армія в рамках НАТО, незалежність від Росії, свобода, Соборна держава, відродження національної свідомості, українська Церква, українська мова, український ти!

З кулаками відстоюючи рідну мову у Верховній Рад, проливши свою кров, опозиція вписала героїчну сторінку в історію українського народу. Проросійські, зрадницькі сили, планомірно здають Росії одну позицію за іншою. Українці можуть тільки здогадуватися, яка боротьба відбувається в парламенті і поза ним, скільки сил витрачають представники опозиції, щоб не допустити руху України новий Радянський Союз. Очевидний факт, якщо б не радикальна позиція національно-демократичних сил, регіонали на чолі з Януковичем давно втягнули б Україну до кремлівської альтернативи ЄС - Єдиного економічного простору.

Бійці «Свободи» у всіх куточках країни проводять акції протесту, голими руками протистоять озброєним міліціянтам. Я знаю, ти боїшся, ти вбирав страх з молоком матері. Але навіть якщо ти не готовий відкрито вступити в боротьбу, хоча б віддай свій голос націонал-демократам на осінніх виборах.

- Ми маємо бути одержимі зараз тим поняттям відплати й не боятися іншого слова – помсти, - закликає нас зараз одна з видатних діячів руху опору Ірина Фаріон. - Помсти за те, що Південь і Схід нашої країни був заселений чужинцями, і ці чужинці виплодили україноненависників.

Ти перестанеш бути чужинцем. Ти пройдеш горнило покаяння, вичавиш із себе все радянське. Ти - наш брат-українець. Ти поки ще пасинок своєї землі, але ми повернемо тобі рідну мову і віру. І якщо не ти сам, то хоча б твої діти, внуки чи нащадки стануть Українцями.

Слава Україні! Героям слава!
 
Добавлено: 14-06-2012, 13:42
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх