Обнародован меморандум, который регионалы предлагают оппозиции

Издание Тиждень.ua обнародовало полный текст меморандума об организации работы Верховной Рады, переданный сегодня представителями большинства трем оппозиционным фракциям, блокирующим работу ВР.

Редакция сохранила орфографию и пунктуацию документа:

«Меморандум про засади взаємодії депутатських фракцій в питаннях організації роботи Верховної Ради України сьомого скликання під час пленарних засідань.

З огляду на парламентську практику участі народних депутатів України у прийнятті рішень Верховної Ради України, усвідомлюючи відповідальність народних депутатів України як представників Українського народу за політичну та соціально-економічну ситуацію в Україні, депутатські фракції на основі доброї волі дійшли згоди про наступне:

1. Об’єднати зусилля для забезпечення публічності, прозорості та передбачуваності в діяльності парламенту, а також виконання визначених законом етичних правил поведінки народних депутатів України і гарантувати розгляд включених до порядку денного питань відповідно до засад, визначених Верховною Радою України 6 грудня 2012 року.

2. Неухильно виконувати встановлені Конституцією та чинними законами України вимоги щодо участі народних депутатів України у пленарних засіданнях Верховної Ради України та організації прийняття рішень Верховною Радою України, у тому числі дотримуватись передбачених Регламентом Верховної Ради України процедур реєстрації учасників пленарних засідань, повного обговорення питань, виступів і надання слова, а також процедур щодо порядку голосування на пленарних засіданнях та способів фіксації його результатів.

3. З метою удосконалення передбачених Регламентом Верховної Ради України процедур запропонувати Голові Верховної Ради України утворити робочу групу у складі народних депутатів України – представників депутатських фракцій (відповідно до засад представництва, узгоджених цими фракціями) для підготовки протягом 30 календарних днів з дня підписання цього Меморандуму законопроекту про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо уточнення способів фіксації результатів голосування народних депутатів України на пленарних засіданнях Верховної Ради України, уточнення прав головуючого на пленарному засідання Верховної Ради України (зокрема, надання права блокувати персональні електронні картки народних депутатів України, які за даними письмової і електронної реєстрації відсутні на пленарному засіданні), а також відведення вівторка і четверга тижня, протягом якого проводяться пленарні засідання Верховної Ради України, для прийняття Верховною Радою України рішень».
Добавлено: 7-02-2013, 09:20
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх