Тимошенко объявила бессрочную голодовку (ОБРАЩЕНИЕ)

Про це йдеться у зверненні лідера опозиції до учасників Євромайдану, яке зачитав її захисник Сергій Власенко на Європейській площі у понеділок, 25 листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Певица Руслана объявила голодовку

"Я щаслива, що сотні тисяч українців вийшли на Євромайдани в Україні та по всьому світові. Вийшли, щоб не дозволити правлячій мафії вбити наш європейський вибір, зламати наше життя. Я горда відчувати себе частиною такого величного та сильного народу, який зміг здобути державну незалежність та зберегти її попри все", - наголосила Юлія Тимошенко.

Лідер опозиції висловила жаль, що не може фізично бути разом з учасниками Євромайдану, "але, попри грати, кожна моя часточка зараз разом з вами живе та вірить в нашу перемогу".

"На знак єдності та солідарності з усіма, хто зараз бореться на всіх Євромайданах в Україні та в світі, я оголошую безстрокове голодування з вимогою до Януковича підписати угоду про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС", - звернулася екс-прем'єр до українців.

Пані Тимошенко закликала людей вимагати від чинної влади підписання угоди про асоціацію на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі наприкінці листопада.

"Ідіть вперед, не відступайте, ідіть до перемоги. Якщо 29 числа Янукович не підпише угоду про асоціацію, то зметіть його із лиця землі, разом із його корупційними метастазами", - закликала екс-прем'єр у своїй заяві, опублікованій на сайті "Батьківщини".

Сергій Власенко також розповів, що Юлія Тимошенко із підручних засобів зробила собі прапор Європейського союзу і вивісила у лікарні у Харкові.
Двері відкриті

Рішення уряду України - за тиждень до саміту - призупинити процес підготовки до підписання угоди про асоціацію викликало хвилю спонтанних протестів українців, які влаштували наймасовіші акції після Помаранчевої революції.

У понеділок на Європейській площі у центрі Києва знову відбулися сутички учасників багатотисячної акції протесту зі спецпідрозділом "Беркут".

Президенти ЄС Герман ван Ромпей і Жозе Мануель Баррозу засудили економічний тиск Росії на Україну і заявили, що Угода про асоціацію - досі на столі.

Про те, що двері для України залишаються відкритими, заявив також комісар ЄС з питань розширення Штефан Фюле.

"Ми готові, і двері залишаються відкритими, - заявив Фюле. - В буквальному сенсі, крайній термін - ранок п'ятниці".

Своєю чергою президент Віктор Янукович назвав найбільшою перешкодою на шляху євроінтеграції України економічні проблеми, однак заявив, що не бачить альтернативи європейському шляху розвитку.

Заяви пролунали за три дні до відкриття саміту "Східного партнерства" у Вільнюсі, де мало бути підписано Угоду про асоціацію і зону вільної торгівлі.

По материалам: BBC Украина
Добавлено: 26-11-2013, 08:12
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх