Запорожский исполком прокомментировал незаконное использование 20 млн. из бюджета

Как мы сообщали, Донецкий апелляционный хозяйственный суд отменил решение суда первой инстанции и признал недействительным договор подряда между Запорожским горсоветом и ООО «Примбуд», согласно которому ООО должно было строить приют для бездомных животных в областном центре.

Исполком Запорожского городского совета прокомментировал эту ситуацию следующим образом:

Стосовно статті сайті Паноптикон, в газеті «Індустріальне Запоріжжя» від 18.02.2014 та інш. щодо визнання незаконним договору підряду на будівництво притулку для тварин у м. Запоріжжя, повідомляю наступне.

У травні 2013 року прокуратурою міста Запоріжжя було надано позовну заяву до Господарського суду Запорізької області щодо задоволення вимог Першого заступника прокурора міста Запоріжжя в інтересах держави в особі Запорізької міської ради та управління з питань екологічної безпеки міськради до КП «Управління капітального будівництва» м. Запоріжжя та ТОВ «ПРІМБУД» м. Запоріжжя про визнання недійсним рішення комітету з конкурсних торгів, визнання недійсним договору підряду та стягнення бюджетних коштів у розмірі 3 260,000 тис. грн.

Господарський суд Запорізької області своїм рішенням від 21.11.2013 у задоволенні вищезазначеного позову відмовив.

У грудні 2013 року прокуратурою Запорізької області за позовом першого заступника прокурора міста Запоріжжя до Донецького апеляційного господарського суду була надана апеляційна скарга на рішення господарського суду Запорізької області від 21.11.2013.

Судове засідання відбулося 11.02.2014 р. у м. Донецьк. За інформацією КП «Управління капітального будівництва», постановою Донецького апеляційного господарського суду від 11.02.2014 частково задоволено апеляційну скаргу Заступника прокурора Запорізької області, м.Запоріжжя, на рішення господарського суду Запорізької області від 21.11.2013 у справі №908/1902/13, а саме рішення господарського суду Запорізької області від 21.11.2013 у справі №908/1902/13 - скасовано частково. Задоволено частково позовні вимоги першого заступника прокурора міста Запоріжжя визнано недійсним рішення комітету з конкурсних торгів КП "Управління капітального будівництва" від 14.11.2012 щодо визнання переможцем відкритих торгів на закупівлю робіт по об'єкту "Будівництво та облаштування притулку для утримання безпритульних тварин м. Запоріжжя" ТОВ "ПРІМБУД".

Задовольняючи позовні вимоги в цій частині, апеляційний суд послався на вирок Жовтневого районного суду м. Запоріжжя від 30.12.2013, яким встановлено факти стосовно умисних дій директора ТОВ «Прімбуд» щодо надання неправдивої інформації з метою перемоги у конкурсних торгах.

Також визнано недійсним з моменту укладення договір підряду № 40/12 від 04.12.2012, укладеного між КП "Управління капітального будівництва" та ТОВ "ПРІМБУД" на виконання робіт "Будівництво та облаштування притулку для утримання безпритульних тварин м. Запоріжжя".

Підставою для задоволення позову в цій частині є той факт, що комітетом з конкурсних торгів було не законно акцептовано тендерну пропозицію з конкурсних торгів ТОВ „ПРІМБУД”.

Відмовлено в задоволенні позовних вимог щодо стягнення з ТОВ "ПРІМБУД" на користь місцевого бюджету 3260000,00 грн.

Відмовляючи в задоволені позовних вимог в цій частині суд виходив з недоведеності умислу у сторін угоди щодо її укладання з метою, що завідомо суперечить інтересам держави та суспільства. Також суд врахував фактичне виконання будівель них робіт на суму перерахованого авансу.

Перший заступник міського голови
з питань діяльності виконавчих
органів ради                                                               Д. О. Свіркін
Добавлено: 21-02-2014, 15:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх