Запорожская Батьківщина требует отставки губернатора и председателя облсовета (заявление)

Фракция ВО "Батькіщина" в Запорожском областном совете выступила с заявленим, в которм требует отставки председателя Запорожской областной государственной администрации Александра Пеклушенко в связи с отставкой "первого лица", что предусматривает также отставку заместителей губернатора, а также председателя Запорожского областного совета Виктора Межейко, который самоотстранился от урегулирования политического кризиса.

Ми, депутати Запорізької обласної ради від фракції політичної партії ВО «Батьківщина» засуджуємо позицію керівництва Запорізької області, в особі голови Запорізької обласної державної адміністрації Пеклушенка О. М. та голови Запорізької обласної ради Межейка В. І., що своїми діями і заявами, зробленими в останні кілька днів, продемонстрували повну зневагу позиції запорізької громади.

Перемога «Революції Гідності» в України продемонструвала небажання народу жити при старій, корумпованій і глухій до потреб людей владі та за старими порядками. В цих умовах майже у всіх регіонах України керівництво обласних рад і обласних державних адміністрацій подало у відставку, демонструючи повагу до вибору народу та прагнення до зниження градусу політичної напруги у суспільстві. На противагу цьому, голова Запорізької ОДА О. Пеклушенко виступив з заявою, що демонструє його принципову антинародну позицію.

Прикриваючись сентенціями про бажання передати владу новому керівнику ОДА, та не залишити регіон без легітимного керівництва, пан Пеклушенко відверто кривить душею. В Законі чітко прописаний порядок виконання обов’язків голови ОДА його заступниками у разі відставки «першої особи». Тим більше, в умовах повної втрати керівництвом ОДА суспільної легітимності і контролю за політичними процесами в регіоні, його відставка абсолютно не вплинула б на стан соціально-економічного розвитку ввіреної території. А в політичному плані вона навіть сприяла б встановленню політичного миру та суспільної злагоди.

Не витримує критики також позиція голови Запорізької обласної ради В. Межейка, що за прикладом голови ОГА самоусунувся від врегулювання політичної кризи, хоча мав безпосереднє відношення до її роздмухування. Згаданий керівник неодноразово скликав зібрання місцевих депутатів всіх рівнів від провладних фракцій, на яких приймалися звернення в підтримку злочинних дій екс-президента В. Януковича. Надавши приміщення Обласної ради для дислокації напівкримінальних елементів, що брали участь в побитті людей 26 січня, а також очоливши запорізьку делегацію в поїздці на сепаратистський з’їзд депутатів у Харкові, він остаточно дискредитував себе як керівник представницького органу влади та мусив би подати у відставку, а не ховатися за «лікарняним».

Зважаючи на вищевикладене, фракція політичної партії ВО «Батьківщина» заявляє про принципову вимогу до вищих керівників виконавчої і представницької влади регіону подати у відставку.

Крім цього, ми закликаємо подати у відставку керівників правоохоронних органів області, що своїми діями і бездіяльністю сприяли загостренню політичного протистояння між владою і народом в останні три місяці і повністю дискредитували себе.

Також закликаємо всіх депутатів від Партії регіонів зробити висновки про вчинки своїх лідерів і переосмислити своє місце в новій демократичній українській державі.

Фракція ВО «Батьківщина»
Запорізької обласної ради

Добавлено: 27-02-2014, 01:29
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх