Прокуроры Луганской и Донецкой областей обратились к гражданам региона с предупреждением

Органи прокуратури зафіксували, що так звані мирні акції в містах на сході України супроводжуються збройним захопленням адміністративних будівель, блокуванням автошляхів. Зафіксовані факти самоправства та самосуду. Варто пам’ятати, що за такі дії передбачена кримінальна відповідальність. Про це йдеться у заявах прокурорів Луганської та Донецької областей, розповсюджених прес-службою ГПУ 13 квітня.


"Нагадаю, що правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Я наголошую, що органами прокуратури буде надано правову оцінку будь-яким проявам зневаги Закону громадянами або невиконання органами влади та правоохоронними органами покладених на них обов’язків. Закон буде застосовуватися до всіх, у незалежності від займаної посади та політичних уподобань", - заявив прокурор Луганської області Сергій Стось.


Його донецькі колеги також нагадали громадянам про важку ситуацію, що створена в області проросійськими терористами.
"Сьогоднішні випробування - це іспит, який ми повинні пройти разом. Тому, я закликаю усіх, кому не байдуже майбутнє нашого краю, відмежуватися від деструктивних сил, що зацікавлені в кровопролитті та зіткненнях із правоохоронними органами. …У цей без сумнівів важкий момент, закликаю усіх мешканців Донбасу до єдності та застерігаю не піддаватися на прояви зовнішньої агресії. В нас є спільна мета – зберегти єдину країну", - заявив прокурор Донецької області Микола Франтівський.


5.ua

Добавлено: 14-04-2014, 10:58
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх