Запорожским депутатам предложили познакомиться с конвоирами

Депутаты Запорожского горсовета утвердили Городскую программу предоставления шефской помощи военным комиссариатам, воинским частям ВСУ и Нацгвардии и улучшения материально-технического состояния органов СБУ и ГСЧС на 2016 год.

«Для отримання допомоги звернулися військові частини 3026 та 3033 Національної гвардії України, В0105 (польова пошта) та А2189 Збройних Сил України. Так, на теперішній час для військової частини 3033 нагальною потребою є придбання пального, агітаційних матеріалів та спеціальних розвантажувальних жилетів «Корсар», для військової частини 3026 –  дизельного генератору та пального, для військової частини В0105 (польова пошта) – проведення ремонту покрівлі столової, для військової частини А1451 – придбання системи відеоспостереження, комп’ютерної та оргтехніки, мультимедійного проектору та проекційного екрану для військової частини А2189.
 
Також, потребують приведення до належного санітарного стану приміщень військових комісаріатів міста. Відповідно до Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу» органи місцевого самоврядування мають забезпечувати комісаріати обладнаними призовними пунктами та службовими приміщеннями. Крім того, з метою здійснення охорони КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» виникла необхідність забезпечення роти охорони Шевченківського районного військового комісаріату паливно-мастильними матеріалами для перевезення військовослужбовців.

Техногенно-екологічне навантаження на місто за кількістю потенційно-небезпечних об’єктів є одним із найбільших в Україні. Для забезпечення оперативного реагування на надзвичайні події (ситуації), проведення аварійно-рятувальних робіт, надання допомоги постраждалим, підвищення захищеності населення міста необхідно розроблення і виконання заходів, спрямованих на запобігання та ліквідацію надзвичайних подій, не допущення їх поширення до рівня масштабних. Вищезазначене потребує забезпечення достатньою кількістю пального та спеціального обмундирування для пожежно-рятувальних підрозділів  м. Запоріжжя ГУ ДСНС України у Запорізькій області.

Враховуючи вищезазначене та недостатнє забезпечення потреб військових комісаріатів, підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії, органів Служби безпеки України та Служби з надзвичайних ситуацій України за рахунок коштів державного бюджету, виникає необхідність у виділенні коштів з бюджету міста на ці цілі у вигляді субвенції державному бюджету відповідно до положень статті 85 Бюджетного кодексу України», - говорится в программе.

Всего на её реализацию выделяет 5,92 млн. грн.

Во время обсуждения у депутатов возникли вопросы по поводу некоторых воинских частей.

- Воинская часть №3026 занимается тем, что конвоирует зеков. Если хотите, можете с ними познакомиться, - рассказал депутат Андрей Согорин.

В итоге «за» проект решения проголосовали 63 депутата.
Добавлено: 30-03-2016, 17:11
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх