Запорожские депутаты выступили в поддержку Евгения Панова

Депутаты Запорожского горсовета проголосовали за обращение к президенту Украины Петру Порошенко и спикеру парламента Андрею Парубию об освобождении и возвращении домой Евгения Панова.

За соответствующее решение проголосовали  53 депутата.

Напомним, 10 августа ФСБ России объявила, что в ночь на 7 августа в районе Армянска была обнаружена и задержана "группа украинских диверсантов", якобы планировавшая ряд терактов в Крыму. Евгений Панов был назван в числе организаторов диверсий.

«Євгена Олександровича Панова було незаконно викрадено та вивезено на територію АР Крим. За версією Російського ФСБ він начебто готував теракти на території окупованого Криму і був затриманий там силовиками. Будь-які відомості про Євгена Панова наразі відсутні, на зв'язок він не виходить з 06 серпня 2016 року.

Євген Олександрович справжній патріот своєї країни. Він був добровольцем, який захищав Україну на сході, з серпня 2014 року по серпень 2015 року у складі 37-го БТрО та 23-го БТрО, після демобілізації допомагав фронту як волонтер, був кандидатом у депутати Енергодарської міської ради.

Такі цинічні дії з боку держави-агресора є провокацією та порушують норми як міжнародного так і вітчизняного законодавства.
Наразі є необхідність захистити та визволити Євгена Панова, якого намагаються звинуватити в підготовці терактів на території анексованого півострова Крим. Затримання громадян України на тимчасово окупованій території нашої держави іноземними спецслужбами є неприпустимим.

Всі ці дії тягнуть за собою кримінальну відповідальність, передбачену чинним законодавством і кваліфікуються, згідно з ч. 1 ст. 146 Кримінального кодексу України , як незаконне позбавлення волі та викрадення людини
», - говорится в тексте обращения.

«Незаконним позбавлення волі є у всіх випадках, коли воно здійснюється не відповідно до Конституції, законів України, а також чинних міжнародних договорів, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України. Жодна людина не може бути позбавлена волі інакше, ніж відповідно до процедури, встановленої законом.

Звертаємо Вашу особливу увагу, що відповідно до ст. 3 Конституції України, людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

Згідно зі ст. 64 Конституції України, конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені.
Ми повинні гарантувати безпеку Євгена Панова та боротися за його життя та свободу
», - подчеркивается в обращении.

«Просимо Вас, як депутати Запорізької міської ради, забезпечити правову допомогу полоненому, який у свій час добровільно віддав рік свого життя на захист цілісності та суверенності нашої Держави, несучи бойову службу у зоні АТО», - обращаются депутаты к руководству государства.

Онлайн-репортаж с сессии Запорожского горсовета смотрите здесь.
Добавлено: 25-08-2016, 14:26
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх