Запоріжців вітають із Днем української писемності та мови

Сьогодні, 9 листопада, Україна відзначає День української писемності та мови, у зв’язку із чим голова Запорізької обласної ради вітає жителів региону із цим святом.

Читайте наші новини у Facebook

«Щороку, 9 листопада, у день, коли церквою вшановується преподобний Нестор-Літописець, ми відзначаємо День української писемності та мови.

Кажуть, що мова – це душа нації, її генетичний код. Наша ж мова пройшла складний і тернистий шлях свого становлення. Починаючись у пергаменті Нестора-Літописця, розправляючи крила у творах Івана Мазепи і Григорія Сковороди, Івана Котляревського і особливо – Тараса Шевченка, а пізніше вдосконалюючись під пером Івана Нечуя-Левицького і Панаса Мирного, наша мова дзвеніла народними піснями і мріяла віршами великих українських поетів. І зі століть дійшла до нас, ставши державною і навіки оселившись у серці кожного українця-патріота.

Як сказав свого часу Василь Сухомлинський, «без поваги, без любові до рідного слова не може бути ні всебічної людської вихованості, ні духовної культури». Тож будьмо висококультурними і гідними послідовниками борців за українське слово, і передаваймо нашу мову як найбільше багатство українського народу прийдешнім поколінням. Щоб жило рідне батьківське слово на нашій славній запорізькій землі, щоб обіймала наші душі лагідна материнська колискова і оживала вся сила нашої незборимої і потужної української нації у всепереможній народній пісні і стверджувальному українському Тарасовому слові!

Голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак», - йдеться у вітанні, оприлюдненому на сайті Запорізької обласної ради.
Добавлено: 9-11-2016, 11:37
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх