Докладно про замах на Геращенко, який готували російські агенти (ВІДЕО)

Журналісти з'ясували, кого з депутатів хотіли вбити

Заява голови СБУ про викриття спроби замаху на одного з народних депутатів України російськими агентами, стосується Антона Геращенко. Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на власні джерела.

За інформацією видання, виконати замах мали двоє громадян України, які відбували ув'язнення на окупованій території Криму, і отримали дострокове звільнення.

За даними слідства, свої дії вони координували зі своїм керівником – колишнім громадянином України, російським найманцем Андрієм Тихоновим, які проживають зараз у Бєлгороді (РФ).


За Геращенком вони протягом місяця організували стеження за місцем проживання і за місцем роботи.

Нагадаємо, Служба безпеки України запобігла спробі замаху на життя народного депутата України, яка планувалася і координувалася з території Росії.

Безпосереднім координатором замаху був уродженець РФ, колишній мешканець Харківської області, який після вторгнення російських військ на Донбас вступив в ряди незаконних збройних формувань «ЛНР». Під безпосереднім керівництвом спецслужб РФ він здійснював підготовку та координацію діяльності диверсійно-розвідувальних груп на лінії розмежування, зараз перебуває у місті Бєлгород (РФ).

Для виконання злочину ним були підібрані двоє громадян України. Один з них уродженець Донецької області,  раніше тричі засуджений, інший - уродженець АР Крим, раніше двічі засуджений. Обидва відбували покарання на території тимчасово окупованої АР Крим.

У результаті спецоперації учора ввечері у Києві безпосередні виконавці були затримані з приведеним у готовність саморобним вибуховим пристроєм поблизу житла народного депутата України.

По матеріалам: Цензор.НЕТ, 24tv.ua, Главком
Добавлено: 22-01-2017, 11:27
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх