В Запорожье пройдут конкурсы для управляющих компаний: исполком утвердил документацию

Исполком Запорожского горсовета принял решение «Об утверждении конкурсной документации для проведения конкурса по назначению управляющего многоквартирных домов города Запорожья и внесении изменений в состав конкурсной комиссии».

Конкурсная документация для проведения конкурса по назначению управляющего многоквартирных домов города Запорожье разработана и утверждена конкурсной комиссией во исполнение решения исполнительного комитета Запорожского городского совета от 26.05.2017 №265 «О проведении конкурса по назначению управляющего многоквартирных домов города Запорожья», пояснили в Департаменте по управлению жилищно-коммунальным хозяйством.

- Проведение конкурса - это не прихоть исполкома, а требование закона, - подчеркнул мэр Владимир Буряк. - Конкурсная основа даст принцип равенства по отношению ко всем участникам процесса. Сегодня мы утвердим конкурсную документацию, которая станет дорожной картой для участников. Это прежде всего техническая документация - список требований к управляющей компании,- заявил городской голова Владимир Буряк. - В августе месяце мы должны закончить эту работу.

Почти 3,5 тыс. домов будут распределены по четырем лотам. При этом уменьшено количество участников конкурсной комиссии.

ДОГОВІР _______


про надання послуг з управління багатоквартирним будинком


за адресою:____________________________


м. Запоріжжя “___” _______ 2017 р.


Департамент з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міської ради, в особі директора департаменту з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міської ради Польового Сергія Яковича, що діє на підставі Положення, в подальшому “Замовник”, з однієї сторони, ___________________________ в особі ______________________________________, який діє на підставі статуту, в подальшому “Управитель”, з другої сторони, (разом надалі — Сторони), відповідно до розпорядження ________________________________________________________________________________________________________________________________ уклали даний Договір про наступне:


1. Предмет та мета Договору


1.1. Управитель зобов'язується протягом визначеного цим Договором (далі - Договір) строку надавати послуги з управління будинком, що розташований за адресою _________________________________ , для забезпечення його сталого функціонування відповідно до цільового призначення, збереження його споживчих властивостей та організації забезпечення потреби власників, співвласників, наймачів, орендарів окремих житлових і нежитлових приміщень (далі - мешканці об'єкта) у своєчасному отриманні житлово-комунальних послуг відповідної якості (далі - послуги), а замовник надає право управителю відраховувати належну йому винагороду за послуги з управління багатоквартирним будинком, яка запропонована управителем у конкурсній пропозиції, а також відшкодовувати здійснені ним необхідні витрати, пов'язані з управлінням об'єктом.


1.2. Мета Договору: забезпечення якісного та в повному обсязі обслуговування та утримання житлового будинку, нежитлових будівель, їх інженерних мереж та обладнання, раціонального використання коштів квартиронаймачів та власників квартир (квартплати та експлуатаційних витрат).


1.3. Невід'ємними додатками до Договору є:


- загальні відомості про будинок (Додаток №1);


- ціна на послугу з управління багатоквартирним будинком у розрізі складових послуг (Додаток №2)


- перелік і терміни надання звітності та інформації (Додаток №3).


2.Обов'язки сторін


2.1.”Замовник” зобов’язується :


2.1.1. В місячний термін передати за актом “Управителю” наявну технічну документацію на будинок, загальні відомості про будинок.


2.1.2. Періодично за участю “Управителя” вибірково перевіряти і оцінювати:


-​ санітарно-технічний стан будинків та прибудинкових територій;


-​ якість і кількість виконаних ремонтних робіт та інших послуг, що надаються “Управителем” чи залученими ним суб’єктами на об’єктах переданого на обслуговування житлового фонду;


Підсумки перевірки оформлюються двостороннім актом, один примірник якого зберігається у “Замовника”, а другий – у “Управителя”.


2.1.3. У випадку припинення дії Договору здійснити передачу житлового будинку на утримання іншому підприємству в порядку і терміни визначені замовником.


2.2. “Управитель” зобов’язується:


2.2.1. Надавати Послугу своєчасно і належної якості з дотриманням вимог правил утримання житлових будинків та прибудинкових територій, санітарно-гігієнічних і протипожежних правил та інших нормативно-правових актів у сфері житлово-комунальних послуг та вимог цього Договору.


2.2.2. Надавати мешканцям будинку інформацію про:


-​ перелік складових Послуги, їх ціну;


-​ загальну вартість місячного платежу;


-​ встановлений законодавством порядок надання Послуги.


2.2.3. Забезпечити якісне та своєчасне виконання доручених “Замовником” робіт, надання послуг у відповідності до вимог чинних законодавчих та нормативних актів за рахунок отриманих коштів від мешканців будинку, а також від орендарів і власників нежитлових приміщень за утримання будинку і прибудинкової території, відшкодування пільг та субсидій.


Зокрема проводити та надавати такі роботи і послуги:


-​ своєчасно проводити підготовку будинку до експлуатації в осінньо-зимовий період;


-​ своєчасно та власним коштом проводити роботи з усунення виявлених неполадок, пов’язаних з отриманням співвласниками будинку послуги, що виникли з його вини;


-​ вести окремий облік доходів і витрат за будинком та всіх виконаних робіт по його обслуговуванню та утриманню;


-​ здійснювати контроль за своєчасним внесенням платежів за послуги з утримання будинку;


-​ укладення договорів і проведення розрахункових операцій з комунальними та іншими підприємствами на виконання робіт з обслуговування і утримання житлового будинку;


- видача громадянам довідок за формою №1, довідок про склад сім’ї для отримання субсидій та пільг, актів (за письмовим запитом).


2.2.5. Здійснювати:


-​ контроль за дотриманням квартиронаймачами, власниками та орендарями вимог “Правил користування приміщеннями житлових будинків і прибудинковими територіями”;


-​ відшкодування збитків, завданих житловому будинку, майну чи здоров’ю громадян внаслідок неналежного утримання будинку та прибудинкової території у розмірі і порядку згідно з чинним законодавством;


-​ заходи по забезпеченню пожежної безпеки у житловому будинку;


-​ виявлення фактів самочинного будівництва та вжиття заходів щодо його недопущення;


- прийоми громадян, розгляд звернень і скарг з питань утримання житлового будинку і прибудинкової території, в порядку та терміни, встановлені чинним законодавством;


- контроль за безперебійним функціонуванням систем централізованого опалення протягом опалювального сезону, систем водопостачання та водовідведення, ліфтів, освітлення місць загального користування, загальнобудинкових приладів обліку водо,- тепло,- електропостачання, елеваторних вузлів, котелень, бойлерних, запірної арматури та іншого наявного інженерно-технічного обладнання будинку.


2.2.6. На вимогу Замовника надавати:


- плани-графіки виконання робіт з технічного обслуговування та поточного ремонту об'єкта управління й інформацію про стан їх виконання.


- звіти та інформацію, зазначену в додатку №3 до Договору, безпосередньо пов'язану з утриманням житлового будинку.


Замовник може вимагати додаткову інформацію, яка не передбачена Договором, в необхідні терміни.


2.2.7. Без попередньої письмової згоди із Замовником та співвласниками багатоквартирного будинку не вчиняти дій, пов'язаних зі зміною цільового призначення будинку та окремих об'єктів, приміщень, що входять до його складу.


2.2.8. Не відчужувати, не здавати в оренду, не передавати в заставу і не розпоряджатися в будь-якій інший спосіб Об'єктом управління чи його частиною без попередньої письмової згоди із Замовником.


2.2.9. Проводити огляд будинку, його конструктивних елементів, інженерного обладнання та об'єктів благоустрою в строки, встановлені законодавством.


2.2.10. Організувати цілодобове аварійно-диспетчерське обслуговування будинку, приймати від власників, наймачів і орендарів приміщень будинку заявки на усунення несправностей.


2.2.11. Виконувати вмотивовані вимоги Замовника, викладені в приписах, актах, протоколах, листах Замовника у встановлені ним строки.


3. Права сторін


3.1. “Замовник” має право:


3.1.1. Вимагати від Управителя забезпечення безперервного надання послуг, визначених п. 1.1. цього Договору відповідно до встановлених цим Договором умов, а також вимог законодавства в сфері житлово-комунальних послуг, рішень Запорізької міської ради та її виконавчого комітету.


3.1.2. Одержувати достовірну та своєчасну інформацію про послуги, визначені п. 1.1. цього Договору, які надаються Управителем.


3.1.3. Розірвати Договір в установленому чинним законодавством порядку, якщо “Управитель” систематично не забезпечує належного обслуговування та утримання житлового будинку і прибудинкової території, попередивши про це “Управителя” не менш ніж за два місяці.


Систематичне невиконання договірних зобов’язань повинно бути підтверджено письмовими актами «Замовника», якими зафіксовано виконання робіт на неналежному рівні або чисельними скаргами чи актами-претензіями мешканців будинків. “Замовник” повідомляє про це “Управителя” у письмовій формі. “Управитель” зобов’язаний надати “Замовнику” в письмовій формі перелік заходів щодо усунення наявних недоліків в роботі для погодження терміну усунення недоліків.


Якщо “Управителем” у погоджені терміни не будуть усунуті недоліки, то “Замовник” має право розірвати Договір в установленому законом порядку.


“Управитель” зобов’язаний протягом десяти робочих днів з моменту припинення дії Договору передати “Замовнику” по акту технічну документацію на будинок та інженерно-технічне обладнання (інвентарна справа, паспорт на будинок, паспорта на інше обладнання (котельня, бойлерна тощо), житловий будинок з інженерно-технічним обладнанням, який ним обслуговувався і утримувався, в санітарно-технічному стані не гіршому ніж на момент підписання Договору, з урахуванням фізичного зносу, крім випадків погіршення такого стану не з вини “Управителя”.


У разі незгоди “Управителя” з проведеною «Замовником» оцінкою виконаних робіт і послуг, розпорядженням “Замовника” призначається відповідна комісія, висновки якої є підставою для проведення остаточного оцінювання.


3.1.4. Замовник має й інші права, які випливають з цього Договору та чинного законодавства України.


3.2. “Управитель” має право:


3.2.1. Залучати по окремому договору інших суб’єктів підприємницької діяльності для виконання покладених на нього зобов’язань з обслуговування та утримання житлового фонду і прибудинкових територій, залишаючись повністю відповідальним перед Замовником та споживачами житлово-комунальних послуг за виконання умов цього Договору.


3.2.2. Вимагати від наймачів, власників, орендарів житлових та нежитлових приміщень оплати наданої послуги в порядку, за ціною (Додаток №2) та в строки, встановлені цим Договором та відповідно законодавства України.


3.2.3. Доступу до приміщень у будинку та належних до нього будівель і споруд для ліквідації аварій, усунення неполадок санітарно-технічного та інженерного обладнання, його встановлення і заміни, проведення технічних та профілактичних оглядів засобів обліку в порядку, визначеному законом і цим Договором.


3.2.4. Вживати заходів (включно зі зверненням до суду) до забезпечення захисту спільного майна будинку від протиправних посягань та стягнення з осіб, винних у знищенні, пошкодженні або викраденні спільного майна, відшкодування завданих збитків;


3.2.5.Відповідно до наявної у Управителя інформації надавати довідки, що стосуються об'єкту управління, за визначеним чинним законодавством порядком.


3.2.6. Розірвати у встановленому законом порядку Договір при невиконанні “Замовником” своїх обов’язків по Договору, попередивши “Замовника” не менше ніж за 2 місяці.


4. Порядок розрахунків та відповідальність сторін


4.1. Ціна Послуги становить ______ грн. (_______гривні _________ копійок) на місяць за 1 квадратний метр загальної площі житлового або нежитлового приміщення у Будинку, яке перебуває у власності або користуванні кожного із мешканців Будинку, у тому числі:


1) витрати на утримання і проведення ремонту спільного майна, енергопостачання спільного майна Будинку та його прибудинкової території – ______ грн./м.кв.;


2) винагорода Управителю – _____ грн./м.кв.


4.2. У разі визнання Будинку «аварійним» або «ветхим», витрати на утримання і проведення ремонту спільного майна Будинку та його прибудинкової території компенсуються відповідно до рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від _______________________________________________________________.


4.3. Плата квартиронаймачами, власниками і орендарями житлових і нежитлових приміщень за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій здійснюється безпосередньо на розрахунковий рахунок “Управителя”.


Розрахунковим періодом є календарний місяць, плата за який вноситься не пізніше 25-го числа, наступного за розрахунковим місяцем.


5. Форс-мажор


5.1. Сторони звільняються від відповідальності за невиконання обов’язків цього Договору, якщо це невиконання є наслідком непереборної сили (форс-мажор), обставин надзвичайного характеру, що виникли після укладення Договору, і які сторона не могла ні передбачити, ні попередити доступними заходами. До таких відносяться повені, пожежі, землетруси, урагани, зсуви, інші явища природи, а також військові дії, акти або дії вищестоящих органів та інші обставини, що знаходяться поза розумним контролем учасників Договору.


5.2. У разі виникнення форс-мажорних обставин сторона, яка не може виконати своїх зобов’язань з цих причин, інформує іншу сторону негайно після їх появи.


5.3. У випадку настання форс-мажорних обставин сторони мають право перенести терміни виконання робіт по цьому Договору або оголосити про призупинення його дії до моменту припинення форс-мажорних обставин.


6. Інші умови


6.1. Виконані “Управителем» роботи не можуть бути визнані незадовільними, якщо “Замовником” не дотриманий порядок, визначений п.2.1.2.


6.2. Договір укладається терміном на один рік та вступає в дію з ___________ 2017 року і може бути припинений за згодою сторін. Якщо за один місяць до закінчення зазначеного строку жодна із сторін не повідомить письмово другу сторону про відмову від договору, договір вважається продовженим на черговий однорічний строк.


6.3. Суперечки та розбіжності між сторонами Договору вирішуються у встановленому чинним законодавством порядку.


6.4. Договір підписаний в двох примірниках, кожен із них має однакову юридичну силу і зберігається у сторін по одному примірнику.


6.5. Зміни і доповнення до Договору можуть бути внесені додатковою угодою сторін, укладеною в письмовій формі.


6.6. “Управитель» у своїй діяльності з обслуговування та утримання житлового будинку, нежитлових будівель і прибудинкової території повинен керуватись законодавчими актами та нормативними документами, рішеннями і розпорядженнями органів місцевого самоврядування і виконавчої влади, що стосуються утримання та експлуатації житлового фонду.


6.7. Взаємовідносини сторін, не передбачені цим Договором, регулюються чинним законодавством України.

Добавлено: 19-07-2017, 11:27
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх