У Дніпрі вшанували пам'ять героїв, загиблих під Дебальцеве

18 лютого, в шосту річницю боїв під Дебальцеве (які проходили в січні-лютому 2015 року) в Дніпрі вшанували пам'ять військовослужбовців, які віддали свої життя за цілісність і незалежність України.


Про це повідомляє Вiдкрите.

На Алеї пам'яті Героїв Небесної Сотні зібралися бойові побратими загиблих воїнів, співробітники ГСЧС, волонтери. Вони поклали квіти до монументу, розділивши біль втрати з рідними і близькими героїв.





Нагадаємо, що 27 січня 2015 го року в Дебальцеве почалося ворожий наступ. Оборона Дебальцеве тривала до 18 лютого. Згідно з даними Генштабу ЗСУ, з 15 січня по 18 лютого 2015 року під час оборони Дебальцеве загинули 110 військовослужбовців, 270 були поранені, 7 - взяті в полон і 18 пропали без вісті. Противник знищив близько 30% нашої техніки. За неофіційними даними, були поранені більше 500 українських військових, загинули - понад 150.


З 2015-го року 17 і 18 лютого в Україні оголосили днями пам'яті загиблих під Дебальцеве героїв. Іван Начовний «17 і 18 лютого 2015 року, ми були змушені відвести свої війська з Дебальцевського плацдарму. І під час відведення, як і під час Іловайського котла, ми втратили більше 150 військовослужбовців, близько 500 хлопців отримали поранення.

Вшанування пам'яті загиблих в цій трагедії наших побратимів дуже важливо для майбутніх поколінь, оскільки це історія, яка пишеться саме нами », - сказав волонтер, учасник АТО Іван Начовний.


Сергій Самчук. «Сьогодні ми згадуємо про одну з наймасштабніших оборонних операцій ЗСУ. Ми повинні пам'ятати всіх героїв цієї війни, в тому числі і героїв, які взяли участь в боях на Дебальцевському плацдармі і віддали там свої життя. Найгостріша фаза тих боїв була з 8 по 18 лютого 2015 року, коли наші війська обороняли підступи до міста і станції Дебальцеве. Основним завданням російських терористів було оточити наші війська. Цього вони зробити не змогли. Наші війська сплановано відійшли на зазначені рубежі, з яких противнику до сих пір не вдалося зрушити підрозділи ЗСУ ні на метр », - розповів начальник відділу матеріально-технічного забезпечення оперативного командування« Схід »Сергій Самчук.
Добавлено: 19-02-2021, 09:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх