"Випадки Covid-19 зменшилися втричі", - Степанов

За добу 2 лютого в Україні діагноз COVID-19 підтвердився у 3 285 осіб, знову зросло число госпіталізацій – 2 159, померли 165 хворих, одужали 10 101 особа. В одноча, смертність від COVID-19 в Україні зростає, незважаючи на зниження захворюваності. Україна залишається на 34 місці в Європі за рівнем смертності.

Захворюваність на коронавірус йде на спад. Кількість нових випадків Covid-19 в Україні майже втричі менша порівняно з груднем. Це результат реалізації стратегії Міністерства охорони здоров'я, і вакцинація в цій стратегії – один з цілого ряду дієвих інструментів.

Про це заявив глава МОЗ Максим Степанов на брифінгу у вівторок, 2 лютого.

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у м. Київ (330), Івано-Франківській (298), Харківській (230), Запорізькій (211) та Полтавській (192) областях.

Серед нових хворих – 156 дітей та 186 медпрацівників.


"Згідно з міжнародною статистикою перебігу пандемії Україна залишається на 34 місці у Європі за рівнем смертності. Поряд із тим, надзвичайно важливо продовжувати дотримуватися протиепідемічних заходів (мити руки, носити маски й триматися дистанції), аби з кожним днем зменшувати цей відрив від найуспішніших країн у подоланні коронавірусної хвороби, упевнено долучаючись до лідерів у цьому протистоянні з Covid-19", - йдеться в заяві міністра.


Також Степанов додав, що весь процес вакцинації очолює і координує заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Його завдання – організація безперебійного процесу вакцинації, щодо її безпеки.


Питання забезпечення своєчасного постачання вакцини в Україні – в рамках повноважень та відповідальності заступника міністра охорони здоров'я з питань європейської інтеграції Ігоря Іващенка.

За матеріалами: УП
Добавлено: 3-02-2021, 09:32
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх