Україна вітає "антиросійську" резолюцію Європарламенту

Україна закликала партнерів запровадити проти Росії саме ті заходи, про які йдеться в сьогоднішній резолюції Європарламенту.

Про це написав у твіттері міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, інформує Цензор.НЕТ.

"Вдячний Європарламенту за чітку відповідь на загрози безпеці Європи з боку РФ. Росія має звернути агресію проти України. Незаконна блокада в Чорному і Азовському морях повинна бути завершена", - написав Кулеба.

Він зазначив, що наша країна вітає заклик ввести постійний моніторинг навігації в Керченській протоці.

"Саме до цих сигналів закликала Україна, щоб показати РФ ціну за нову хвилю агресії: нафтове / газове ембарго, відключення від SWIFT, блокування рахунків російських олігархів. Україна також вітає заклик зупинити будівництво "Північного потоку-2", проєктів "Росатому" в Європі", - додав міністр.

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко подякував Європарламенту за резолюцію на підтримку України.

Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на сторінку в фейсбуці політика.

"Щиро вдячний нашим друзям в Європейському Парламенті за потужну Резолюцію на підтримку України. Дуже важливо, що попри рекомендаційний характер документа зроблено перший символічний офіційний крок до формування пакету "пекельних санкцій" Заходу проти російського агресора", - написав Порошенко.

Він зазначив, що не покладаючи особливих надій на активність влади, "Європейська Солідарність" ініціативно долучалася до роботи над документом в рамках Європейської народної партії.

"Тішить, що наші союзники продовжують виступати спільним фронтом стримування російської агресії проти України як форпосту на східному фланзі трансатлантичного світу. Українській владі слід діяти з позицій не імітації, а захисту національних інтересів держави! Діємо солідарно, діємо по-державницьки!" - додав Порошенко.
Добавлено: 30-04-2021, 08:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх