Саміт G7: Байден провів зустріч з Меркель і Макроном (ФОТО+ВІДЕО)

Президент США Джо Байден та канцлер Німеччини Ангела Меркель зустрілися у суботу, 12 червня, на полях саміту "Великої сімки", пише УП

Джерело: повідомлення президента Сполучених Штатів, речник німецького уряду Штеффен Зайберт у Twitter

Деталі: За словами Байдена, зараз зв'язки між США та Німеччиною міцніші, ніж будь-коли. Також він запросив Меркель відвідати Білий дім у липні.

Як повідомив Зайберт, зустріч відбулася між робочими засіданнями лідерів семи провідних демократій світу та ЄС. Меркель уточнила, що атмосфера зустрічі була позначена "готовністю до співпраці" та "взаємними інтересами".

Пряма мова Байдена: "Сьогодні у мене була чудова зустріч з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Зв'язки між нашими двома країнами міцніші, ніж будь-коли – і я радий вітати її в Білому домі наступного місяця, щоб продовжити нашу роботу".


Також  Президенти США та Франції Джо Байден і Еммануель Макрон провели офіційну зустріч на полях саміту "Великої сімки".


Байден констатував, що він з колегою обговорив багато питань, і позиції обох країн збігаються: "Ми на одній стороні". Також він подякував президенту Франції за плідні переговори.

Водночас за словами Макрона, зараз Франції та Сполученим Штатам необхідне партнерство та співпраця.  

Пряма мова Макрона: "Що нам потрібно - це співробітництво: лідерство і партнерство" пише УП

Раніше радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван анонсував, що делегація Сполучених Штатів на чолі з президентом Джо Байденом під час зустрічі з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель обговорить питання трубопроводу "Північний потік-2" і наслідків його будівництва.
За матеріалами:  Українська правда
Добавлено: 13-06-2021, 15:41
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх